Kiderült, mennyit keres egy takarítónő a budapesti luxusszállodákban

Kiderült, mennyit keres egy takarítónő a budapesti luxusszállodákban

2019. április 3. 15:02

Egyre több magyar cég kommunikálja nyíltan a béreket, remélve, hogy így könnyebben megtalálják a hiányzó munkaerőt. Egy friss hirdetésből most azt tudhattuk meg, mennyit keresn a budapesti 5 csillagos szállodában egy szobalány, egy felszolgáló, vagy épp egy takarítónő: 170-200 ezer forintot.


Habár legtöbben ma már online felületeken keresünk munkát maguknak, bizonyos régiókban és szegmensekben továbbra is népszerűek a nyomtatott hirdetési lapokban megjelenő állásajánlatok.

Rendszeresen szemlézzük az Irányár magazint, hogy képet kapjunk a hazai munkaerőpiac helyzetéről. A Pénzcentrum HRcentrum rovatában megjelent, HR vezetőkkel készült interjúkból kiderül, hogy ugyan a magyar cégek nagy általánosságban még nem kezelik nyilvánosan a béreket. Ennek ellenére egyre több hazai cégnek nem marad más választása, mint pontosan megadni az álláshirdetésben, mennyit lehet havonta keresni a kínált pozícióban.

Így tett az a hirdető is, amelyik Budapesten kínál munkalehetőséget 4 illetve 5 csillagos szállodákban az alábbi pozícióra:

  • szobatakarító
  • felszolgáló
  • konyhai kisegítő
  • mosogató
  • Londiner
  • szakács
  • takarító

Gyakorlatra nincs szükség az állás betöltéséhez, és lehetőség van teljes- és részmunkaidős munkavégzésre is. Nettó 170-200 ezer forint között lehet keresni, és ehhez még a béren kívüli juttatások is társulnak.

Kell a munkaerő, mint egy falat kenyér

Tavaly október és december között 83 400 üres álláshelyet tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal, ami 14 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában mért adat - írta meg a Portfolio. Gyakorlatilag tehát kong az ország, és az egyik legrosszabb helyzetben a vendéglátósok vannak, hiszen az a szaktudás és munkatapasztalat, amivel a felszolgálók, szakácsok, szobalányok rendelkeznek, Európa bármelyik csücskében komoly értéket képvisel, amit hajlandóak is megfizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

{{KAPCSOLODO:1072693}}

Mint a fenti cikkből is kiderül, ma már legkevesebb 1200 eurós fizetésre számíthat az, aki Ausztriában vállal vendéglátói munkát, ez mai árfolyamon 382 800 forintnak felel meg, tehát az itthoni fent kínált bérnek majdnem a kétszerese

Ám ahogy a folyamatosan emelkedő bérekből is jól látszik, az itthoni munkaadók igyekeznek megtartani a magyar munkavállalókat, kintmaradásuk oka azonban egyre kevésbé a hazaihoz képest jóval magasabb fizetésekben keresendő, sokkal inkább

a kiszámíthatóbb munkakörülményekben, a stabil jogi környezetben és az osztrák munkaadók hozzáállásában

 - írta a Népszava tavaly. Több mint ezer, Ausztriában dolgozó magyar munkavállaló válaszaiból derült ki mindez, akiket az osztrák és a magyar szakszervezeti szövetség megbízásából készült felmérés során kérdeztek meg.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?