15 °C Budapest
Színt vallott a magyar sztárzenekar frontembere: rezsire kellett a koncertpénz

Színt vallott a magyar sztárzenekar frontembere: rezsire kellett a koncertpénz

2019. február 9. 15:55

Azt, hogy Magyarország legnagyobb, leghíresebb zenészei mennyiért vállalnak fellépéséket homály övezi. Időről-időre napvilágot látnak azonban olyan információk, amelyektől leesik az ember álla. A Magna Cum Laude például 2018-as információk szerint egy 90 perces fellépésért 2 850 000 forintot kért, pedig a frontember saját bevallása szerint korábban volt, hogy azért mentek el valahova koncertezni, hogy a tagok egyáltalán ki tudják fizetni a villanyszámláikat.

(...) sok feszültség adódott köztünk a pénztelenségből is (...) Voltak bulik, amiket csak azért vállaltunk, hogy be tudjuk fizetni a villanyszámláinkat

- számolt be a Magna Cum Laude nehézségeiről Mező Misi a Hot magazinnak. Az énekes azt is elmesélte a lapnak, hogy korábban egy évig nem is volt a zenekar tagja, ugyanis az akkori menedzser szerint testsúlya miatt nem mutatott jól frontembernek, amivel ráadásul zenekari társai is egyetértettek. Azóta azonban már rendeződtek a dolgok, és most a frontembere elmondása szerint nagy az egység.

Ettől függetlenül az énekes azt vallja, hogy a zenészek élete olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája.

Így nem dőlhetek hátra, ez kétségtelen. Három gyermek édesapjaként nem élhetek egyik napról a másikra

- mondta el Mező Misi, akinek manapság talán már nem kell annyit aggódnia az anyagiak miatt, mint a kezdetekkor.

Milliókat kaszálnak

2018 májusában került fel az internetre egy lista, amin rengeteg magyar előadó fellépési gázsija szerepelt. Bár az nem derült ki, honnan származtak az adatok, akkor egyetlen a listán szereplő zenész/zenekar sem jelentkezett, hogy valótlanok lennének az adatok. Ezen a listán a Magna Cum Laude is szerepelt, akik nem kevesebbet

mint 2 850 000 forintot kérnek el egy 90 perces élő fellépésért.

Ennél egyébként nem sok drágább produkció szerepelt a listán, egészen pontosan csupán kettő. Az egyik az akkor még létező Majka és Curtis formáció volt, ők 90 percért 2 907 000 forintot kértek, míg Rúzsa Magdi ugyanennyi fellépési időt 3 400 000 forintért vállalt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A teljes listát a feni táblázatban lehet böngészni, annyit azonban érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy az információk lassan már egy évesek, és bár az előadók nem igen cáfoltak a rajta lévő számokat, máig nem tudni kis és milyen okok miatt adta közre a listát. Azt is fontos megjegyezni, hogy bár a számok első pillantásra magasnak tűnhetnek, nem szabad elfelejteni, hogy egy-egy zenekar esetében akár több tucat ember rakja össze a produkciót, ami bizony nem olcsó mulatság.

Majka például anno azt nyilatkozta a listával kapcsolatban, hogy egy 18 fős stábbal, három teherautóval és két személykocsival járják az országot. És mivel a piacról élnek, ha ennyi pénzért megveszik őket, akkor ennyi az áruk.

(Borítókép - MTI Fotó: Veres Nándor)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?