13 °C Budapest
Szakácsot keresnek: 310 ezres fizetés, szakképzettség nem kell

Szakácsot keresnek: 310 ezres fizetés, szakképzettség nem kell

2018. április 2. 13:00

310 ezer forintos fizetésért keresnek szakácsot az ország egyik menő levesezőjébe. A hirdetésre egy erre szakosodott facebook csoport falán bukkantunk. Az ajánlat szerint a pozíció betöltéséhez nem szükséges szakirányú képesítés, sőt a gasztrobárban a leendő munkavállaló annyit ehet és ihat, amennyit csak akar.

Újabb meglepő álláshirdetésre bukkantunk a Budapest Munka Állás Albérlet Szállás facebook csoport falán. Az ajánlat szerint Budapest egyik menő belvárosi levesezőjébe keresnek újdonsült szakácsot. A hely a Bors, ami Magyarországon szokatlan módón már hirdetésében közzétette a bérezést.

Ennek alapján a próbahónapra 1200 forintos órabért ajánlanak, amit ezt követően 1300 forintra emelnek. Ám a későbbiekben, ha valaki jól dolgozik és vannak jó ötletei, amiket meg is tud valósítani, akkor kilátásba helyezik az 1400 forintot is (ezek nettó bérek).

Szakácsot keres a Bors - 310 ezer forintos fizetés

A munkarendről annyit közöltek, hogy 3,5 napot kell dolgozni, és a műszak reggel 8-tól legkésőbb 22:30-ig tart. Ez napi 14 óra munkát jelent, ha 22-ig számoljuk, ami kb. 49 órára jön ki hetente. Nem megszokott módón a hely nem havi, hanem heti bontásban fizet. Igy a leendő dolgozó minden héten hétfőn kapja meg a bérét. Egy heti bér a fenti számok alapján, a kezdő hónapban tehát körülbelül

nettó 58 800 forintra jönne ki, amit ha megszorzunk néggyel 235 200-at kapunk.

A hirdetésben leírtak szerint ráadásul ezért a pénzért nem feltétel a szakirányú képesítés, de igaz, ami igaz előnynek számít. Mindezen felül a hely garantálja:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • az ingyenes helyben étkezést, korlát nélkül,
  • továbbá a szerviz időn kívüli telefonnyomkodás szabadságát és a dohányzást.

Jócskán elmarad az átlag

Összevetésképpen megnéztük az Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) 2017-es adatsorát, hogy mennyire is számít kiemelkedőnek a fenti ajánlat. Bár az NFSZ listáján ilyen megnevezés, hogy szakács, nincs feltüntetve, de konyhafőnök, séfre van találat. Ezek alapján az e munkakört betöltő dolgozók keresete átlagban bruttó 237 487 forint. Míg például a konyhai kisegítők bruttó 131 192 forintot vihetnek haza havonta.

Ezen felül a vendéglátás, mint olyan  összefoglaló néven is szerepel a listán. Összehasonlításként az itt közölt adatok szerint a vendéglátásban 143 309 forintot lehet megkeresni havonta bruttóban. Ebbe persze a szakácsok bérének az átlagán túl benne vannak többek között a felszolgálók, a mosogatók, de még a takarítók fizetései is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?