-5 °C Budapest

Szakácsot keresnek: 310 ezres fizetés, szakképzettség nem kell

2018. április 2. 13:00

310 ezer forintos fizetésért keresnek szakácsot az ország egyik menő levesezőjébe. A hirdetésre egy erre szakosodott facebook csoport falán bukkantunk. Az ajánlat szerint a pozíció betöltéséhez nem szükséges szakirányú képesítés, sőt a gasztrobárban a leendő munkavállaló annyit ehet és ihat, amennyit csak akar.

Újabb meglepő álláshirdetésre bukkantunk a Budapest Munka Állás Albérlet Szállás facebook csoport falán. Az ajánlat szerint Budapest egyik menő belvárosi levesezőjébe keresnek újdonsült szakácsot. A hely a Bors, ami Magyarországon szokatlan módón már hirdetésében közzétette a bérezést.

Ennek alapján a próbahónapra 1200 forintos órabért ajánlanak, amit ezt követően 1300 forintra emelnek. Ám a későbbiekben, ha valaki jól dolgozik és vannak jó ötletei, amiket meg is tud valósítani, akkor kilátásba helyezik az 1400 forintot is (ezek nettó bérek).

Szakácsot keres a Bors - 310 ezer forintos fizetés

A munkarendről annyit közöltek, hogy 3,5 napot kell dolgozni, és a műszak reggel 8-tól legkésőbb 22:30-ig tart. Ez napi 14 óra munkát jelent, ha 22-ig számoljuk, ami kb. 49 órára jön ki hetente. Nem megszokott módón a hely nem havi, hanem heti bontásban fizet. Igy a leendő dolgozó minden héten hétfőn kapja meg a bérét. Egy heti bér a fenti számok alapján, a kezdő hónapban tehát körülbelül

nettó 58 800 forintra jönne ki, amit ha megszorzunk néggyel 235 200-at kapunk.

A hirdetésben leírtak szerint ráadásul ezért a pénzért nem feltétel a szakirányú képesítés, de igaz, ami igaz előnynek számít. Mindezen felül a hely garantálja:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • az ingyenes helyben étkezést, korlát nélkül,
  • továbbá a szerviz időn kívüli telefonnyomkodás szabadságát és a dohányzást.

Jócskán elmarad az átlag

Összevetésképpen megnéztük az Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) 2017-es adatsorát, hogy mennyire is számít kiemelkedőnek a fenti ajánlat. Bár az NFSZ listáján ilyen megnevezés, hogy szakács, nincs feltüntetve, de konyhafőnök, séfre van találat. Ezek alapján az e munkakört betöltő dolgozók keresete átlagban bruttó 237 487 forint. Míg például a konyhai kisegítők bruttó 131 192 forintot vihetnek haza havonta.

Ezen felül a vendéglátás, mint olyan  összefoglaló néven is szerepel a listán. Összehasonlításként az itt közölt adatok szerint a vendéglátásban 143 309 forintot lehet megkeresni havonta bruttóban. Ebbe persze a szakácsok bérének az átlagán túl benne vannak többek között a felszolgálók, a mosogatók, de még a takarítók fizetései is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?