8 °C Budapest

Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

2018. március 5. 15:01

Ahogy a Hugh Laurie által megformált Dr. House mondja, mindenki hazudik. Füllentünk otthon, füllentünk a munkahelyünkön, minden áldott nap. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk.

Aligha van olyan, aki soha sem hazudott még. Beszélhetünk akár kegyes hazugságról, akár valaminek az elhallgatásáról, a hazugság életünk része. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál arra volt kíváncsi, az alkalmazottak mivel kapcsolatban lódítanak a főnöküknek, és mely hazugságok miatt gyötri őket bűntudat.

Az ezer, amerikai válaszadó részvételével készült felmérésből kiderült, rengetegen titkolóznak a munkahelyükön, sokaknak van rejtegetnivalója, mert ha kiderülne az igazság, nagy bajba kerülhetnének.

A válaszokból kiderült az is, hogy a megkérdezett nők több mint fele sírt már valaha a munkahelyén, és hogy 7,5 százalékuk hazudott a főnökének a terhességről. Az egyik válaszadó a következőt mondta: "Titkoltam a terhességem az első néhány hónapban, mert úgy volt, hogy előléptetnek, és nem akartam elveszíteni ennek az esélyét".

A legtöbben egyébként orvosi időpontokkal kapcsolatban kamuztak, sokan titkolják azt is, hogy el-elszundítottak munka közben, ahogy sokan vannak, akik titokban vállalnak másodállást. Az is kiderült, mely hazugságok miatt érzik leginkább rosszul magukat a munkavállalók. Első helyen a lopás áll, aki valamit eltulajdonít a munkahelyéről, az utána elég ramatyul érzi magát. Szintén bűntudat gyötri azokat, akik trükköztek a céges számlákkal, vagy akik egy kitalált családtagra vagy gyerekre hivatkozva lógtak el a munkahelyükről. A terhesség eltitkolása is megviseli lelkileg a nőket, ahogy a bűntetett előélettel kapcsolatos hazugság miatt is nagyon rosszul érzik magukat az alkalmazottak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem