Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

Kiderült: ezek a leggyakoribb hazugságok a munkahelyen

2018. március 5. 15:01

Ahogy a Hugh Laurie által megformált Dr. House mondja, mindenki hazudik. Füllentünk otthon, füllentünk a munkahelyünkön, minden áldott nap. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk.

Aligha van olyan, aki soha sem hazudott még. Beszélhetünk akár kegyes hazugságról, akár valaminek az elhallgatásáról, a hazugság életünk része. A Simply Hired nevű amerikai online állásportál arra volt kíváncsi, az alkalmazottak mivel kapcsolatban lódítanak a főnöküknek, és mely hazugságok miatt gyötri őket bűntudat.

Az ezer, amerikai válaszadó részvételével készült felmérésből kiderült, rengetegen titkolóznak a munkahelyükön, sokaknak van rejtegetnivalója, mert ha kiderülne az igazság, nagy bajba kerülhetnének.

A válaszokból kiderült az is, hogy a megkérdezett nők több mint fele sírt már valaha a munkahelyén, és hogy 7,5 százalékuk hazudott a főnökének a terhességről. Az egyik válaszadó a következőt mondta: "Titkoltam a terhességem az első néhány hónapban, mert úgy volt, hogy előléptetnek, és nem akartam elveszíteni ennek az esélyét".

A legtöbben egyébként orvosi időpontokkal kapcsolatban kamuztak, sokan titkolják azt is, hogy el-elszundítottak munka közben, ahogy sokan vannak, akik titokban vállalnak másodállást. Az is kiderült, mely hazugságok miatt érzik leginkább rosszul magukat a munkavállalók. Első helyen a lopás áll, aki valamit eltulajdonít a munkahelyéről, az utána elég ramatyul érzi magát. Szintén bűntudat gyötri azokat, akik trükköztek a céges számlákkal, vagy akik egy kitalált családtagra vagy gyerekre hivatkozva lógtak el a munkahelyükről. A terhesség eltitkolása is megviseli lelkileg a nőket, ahogy a bűntetett előélettel kapcsolatos hazugság miatt is nagyon rosszul érzik magukat az alkalmazottak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?