16 °C Budapest
Nagyon teper a MÁV: plusz pénzt kapnak karácsonyra a vasutasok

Nagyon teper a MÁV: plusz pénzt kapnak karácsonyra a vasutasok

2017. december 13. 13:30

Karácsonyi pénzt kapnak a vasutasok: a napokban összesen mintegy 37 ezer dolgozó számíthat 20 és 40 ezer forintos "pulykapénzre". Az ágazatban az év eleji átlag 13 százalékos béremelés mellett év közben tovább növekedett a jövedelem, és számtalan olyan megállapodás született, amelyet a szakszervezetek korábbi kiáltványukban követeltek a munkakörülmények javítására. A létszámhiány viszont nem csökkent, továbbra is százakat tudna azonnal alkalmazni a MÁV-csoport. A jövő évi bértárgyalások várhatóan januárban kezdődnek - közölte a Vasutasok Szakszervezete.

Jól indult, és még jobban folytatódott az év a vasutasok számára, a három évre szóló, összesen átlagosan 30 százalékos béremelés - amelyből idén 13 százalék teljesült - mellett számtalan olyan megállapodást kötöttek a szakszervezetek a munkáltatóval, amelynek hatására nőttek a fizetések a MÁV-csoporton belül - jelentette be Meleg János. A mintegy 12 ezer aktív tagot tömörítő Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke emlékeztet: a szakszervezetek a 2015-ös kiáltványukban pontokba szedve követeltek sürgős intézkedéseket azért, hogy megállítsák a lejtőn egyre gyorsabban csúszó szakmát, visszaszerezzék a vasutasok megbecsülését, és ismét vonzóvá tegyék a vasutas pályát. A követelésgyűjteményből mára több fontos tétel is teljesült, ennek hatására javultak a munkakörülmények és a vártnál jobban növekedett a jövedelem.

Megkezdődött a bérfelzárkóztatási program, amelynek következtében 13 százaléknak megfelelő bértömeg bekerült az alapbérbe, és 2,5 százalékról 3 százalékra növelte a munkáltató az önkéntes nyugdíjpénztári támogatást

- sorolja az eredményeket az elnök hozzátéve, hogy a társaságoknál a kollektív szerződésekbe foglalt elemek mértékének emelésével is növekedett a munkavállalók jövedelme. A szakszervezeti vezető a kedvező változások között említi a törzsgárda rendszer bevezetését, amelynek hatására a vállalatcsoporton belül idén a dolgozók egyharmada kapott, a következő két évben pedig a többi munkavállaló is kap a munkaviszonyban töltött éveinek megfelelő mértékű anyagi elismerést. Az elnök az eredmények közé sorolja azt is, hogy a szakszervezeteknek sikerült megőrizniük a cafeteria-juttatás mértékét, amely dolgozónként 271 ezer forint, plusz 92 ezer forint értékű SZÉP-kártya csomag.

A VSZ az év kiemelkedő szakszervezeti eredményei között tartja számon a szintén a kiáltványukban követelt életpálya modellbe illeszkedő tarifatáblázat bevezetését, amely több mint 10 ezer vasutas számára jelentett további alapbér-emelést. A kiemelt munkakörben dolgozók - ezernél több alkalmazott - bérét pedig szeptemberben rendezték visszamenőleg. Ez is szakszervezeti eredmény, mint ahogy az év végi "pulykapénz" is, amely a MÁV-HÉV-nél és a Záhony-Portnál dolgozóknak egyszeri 20 ezer, a csoport többi vállalatánál pedig 40 ezer forintot jelent - szögezi le az elnök. A létszámhiány azonban annak ellenére sem csökkent látványosan, hogy az úgynevezett ajánlási program keretében 35 ezer forintot kap minden régi dolgozó, aki egy újat hoz a céghez. A MÁV-csoport továbbra is több száz új jelentkezőt tudna azonnal foglalkoztatni - mondta.

A VSZ elnöke a jövő évi béremeléssel kapcsolatban leszögezte: a munkáltatóval korábban kötött három évre szóló megállapodás mentén januárban kezdenek egyezkedni a cégvezetéssel. Meleg János bízik benne, hogy a tárgyalások olyan eredménnyel zárulnak majd, amelynek hatására nemcsak a régi dolgozóknak sikerül hosszú időre szóló létbiztonságot teremteni a cégnél, hanem újakat is meg lehet nyerni a vasút számára.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?