10 °C Budapest
Évi 42 nap fizetett szabadság járhat neked is: mutatjuk, mi kell hozzá

Évi 42 nap fizetett szabadság járhat neked is: mutatjuk, mi kell hozzá

2017. november 28. 12:00

Újra itt van a Pénzcentrum Google-gyilkos szolgáltatása, melyben megválaszoljuk a cég által, a keresésünk közben begépelt szavak alapján felajánlott keresési javaslatokat. Ezek közül már megválaszoltuk, hogy mi, mennyibe kerül Budapesten és úgy általában, most pedig a "mennyi" szóra érkező javaslatokat vettük górcső alá. Nézzük, mennyit keres egy rendőr, mennyi lesz a nyugdíjunk és hogy áll épp a forint egyes devizákkal szemben.

Amikor elkezdünk begépelni egy-egy keresési kifejezést a Google keresőjébe, a szoftver a már begépelt szavak, a saját régi kereséseink és mások keresési kifejezései alapján megpróbálja kitalálni, hogy tulajdonképpen mire is vagyunk kíváncsiak. A Pénzcentrum ennél már többször is tovább ment, mi nemcsak a kérdéseket próbáltuk kitalálni, hanem a válaszokatis megadtuk.

Ezennel azt a szót gépeltük be a keresőbe, hogy "mennyi", és az erre adott keresési javaslatokat válaszoltuk meg. Lássuk!

forrás: Google

 

"mennyi egy font"

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai adatai szerint egy angol font 347,9 forintot ér. Ha pénzt váltunk, akkor persze ennél valamennyivel drágábban vehetünk angol fizetőeszközt, és logikusan, ennél kicsit kevesebbet kapunk érte, hisz ez képezi a váltó hasznát. Ha véletlenül lenne nálad még régi ötfontos, akkor sem kell elkeseredni. Nemrég írtuk meg, hogy mit csinálhatsz vele, hol válthatod be.

"mennyit keres"

Attól függ. Ha alkalmazott vagy, akkor a munkabéred a fizetésed, de kaphatsz év végén bónuszt, vagy önkéntes pénztári adókedvezményekkel is növelheted, hogy mennyi pénz marad nálad. Ha ezzel nem vagy elégedett, akkor fusizhatsz is, mutatjuk, mihez érdemes nyúlni, hogy többet keress, mint a fizetésed.

"mennyi 1 dollár"

A fenti MNB-s táblázat alapján, ma egy amerikai dollár 260,62 forintot ér.

"mennyi az idő"

"mennyi az euro"

Egy euro az MNB szerint 310,95 forint ma.

"mennyi a dollár"

Ezt már megválaszoltuk, 260,62 forint, de például euróban kifejezve 2017. november 28. 11:07-kor 0,84 euro egy dollár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"mennyi szabadság jár"

20 nap az alapszabadság Magyarországon, ehhez jón hozzá életkor és a gyerekek után járó pótszabadság. Először 25 évesen kapunk plusz egy napot, majd 28 és 31 évesen még egyet-egyet, ezután pedig két évente nő plusz egy nappal a kivehető szabadság, egészen 45 éves korig, amikor elérjük a plusz tízes szintet. A gyerekek száma alapján legfeljebb 7 nap jár (ha van legalább három gyerekünk), 2 gyerek után plusz 4 nap, 1 gyerek után pedig plusz 2 nap jár.

Vannak azonban speciális esetek is, például, ha föld alatti munkát végzünk, akkor 5 plusz nap jár. Ez alapján könnyen ki lehet számolni, hogy egy három gyerekes, 45 éves bányász, minden más körülményt figyelmen kívül hagyva, a gyerekek száma, az életkora és a föld alatti munkavégzés miatt összesen 20+10+7+5 napot lehet egy évben fizetett szabadságon, ami 42 nap, tehát hetekre lebontva, több mint 8 hét. Részletek a HR Portálon cikkében.

"mennyit keres egy rendőr"

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai összesítve mutatják a fegyveres szervek dolgozóinak fizetését. A felsőfokú képesítést igénylő foglalkozást űzőknek 396 422 forint, a középfokú képesítést igénylő beosztásban lévőknek 274 415 forint, azoknak pedig, akiknek a beosztásuk nem igényel középfokú végzettséget, 191 208 forint volt 2015-ben a bruttó átlagkeresetük.

"mennyi lesz a nyugdíjam"

A várható nyugdíjat legegyszerűbben a Magyar Államkincstárba nemrég beolvasztott Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján megtalálható kalkulátor alapján lehet kiszámítani. A nyugdijbiztositas.com adata szerint ugyanakkor az 1988. január 1. után megszerzett jövedelmeket és a szolgálati idő hosszát veszik alapul, amikor kiszámolják a nyugdíjadat. Fontos ugyanakkor, hogy bizonyos fizetés fölött (ez idén bruttó 372 ezer forint), csak a jövedelem egy részét számítják be a nyugdíjba. 

A nyugdíjbiztositas.com cikke alapján főszabályként elmondható, hogy amenniyben megvan a negyven év szolgálati jogviszonyod és az átlag körül kerestél, akkor várhatóan a karriered alatti átlagfizetésed 70 százalékát fogod megkapni nyugdíjnak. Az átlagfizetés azonban nem egy szimpla számtnai közép alapján kerül kiszámításra, hisz a régebben megkeresett fizetésedet nagyobb súllyal veszik figyelembe, mivel az infláció hatása miatt, általában minél korábban kerested meg a pénzt, az annál többet ért.

"mennyi a gyes"

A Gyermekgondozást Segítő Ellátás (GYES) mértéke 28 500 forint, de ebből még kell fizetni 10 százalék nyugdíjjárulékot, tehát 25 650 forint marad a családoknál gyerekenként.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?