-1 °C Budapest

Címke: amerikai átlagfizetés (21 cikk)

Pénzcentrum | 2018. május 10. 15:32

Ezek a legveszélyesebb szakmák most Magyarországon - itt a lista

Néhány munka nagyobb egészségügyi kockázattal jár, mint mások. Egy stewardess például nagyobb eséllyel kaphat el valamilyen fertőző betegséget, mint egy ügyvéd, hiszen sok emberrel, egy zárt térben tölt viszonylag sok időt - az út hosszától függően. A Business Insider összeszedte a legveszélyesebb munkákat.

Pénzcentrum | 2009. május 7. 16:58

Ha jól akarsz élni, menj orvosnak!

Az Egyesült Államokban a legjobban fizetett munkák listáját továbbra is az orvosok uralják, míg a felsorolás legalján - természetesen - a gyorséttermi dolgozók állnak.

Magyar Hírlap | 2009. április 22. 09:45

Állami fizetési toplista: megéri pénzügyi vonalon dolgozni

Milliókat visznek haza a legjobban fizetett állami tisztviselők: Simor András, a jegybank elnöke az első a fizetési toplistán, őt Farkas István, a pénzügyi felügyelet első számú vezetője követi. De jól keres a Költségvetési Tanács elnöke is, és semmi oka panaszra Nagy Zoltánnak, a Gazdasági Versenyhivatal irányítójának sem.

Pénzcentrum | 2009. március 23. 17:00

Hiába olcsó a repülőjegy, ha mindenért fizetni kell

Az amerikai légitársaságok - megrettenve az egyre csökkenő kihasználtságtól - egyre másra csökkentik az áraikat, miközben a szolgáltatásokon igyekeznek keresni. Csakhogy ez az állapot nem tartható sokáig.

Pénzcentrum | 2007. november 14. 11:00

Háromszoros fizetések az USA-ban ugyanazért a munkért!

A magyar dolgozók sokszor érezhetik azt, hogy a fizetési színvonal lényegesen elmarad a környező, fejlettebb gazdasággal rendelkező országok szintjéhez képest. Most az EU is tapasztalhatta, hogy milyen az, amikor más sokkal többet kap ugyanazért a munkáért. Az Unióban dolgozó kutatók ugyanis évi több mint 23 ezer euróval ( 5,8 millió forint) keresnek kevesebbet mint amerikai társaik.

Pénzcentrum | 2007. március 23. 14:00

Emelik a bónuszt: ki kaphat és mennyit?

A közelmúltban hatalmas nyomás nehezedett a világ legnagyobb kiskereskedőjére, a Wal-Martra, melyet immár a politikusok is támadnak, mivel szeretnék elérni, hogy az óriáscég emelje a fizetések szintjét.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 1. 10:16

Ma 60 éves a forint - néhány érdekesség

1946. augusztus elsején vezették be Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, azaz ma ünnepli hatvanadik születésnapját. A második világháború utáni - a világtörténelemben az eddigi legnagyobb - hiperinfláció megállítása érdekében bevezetett új fizetőeszköz a teljesen értéktelenné vált pengőt váltotta fel. Egyelőre kérdéses, hogy a forintot mikor váltja fel az euró. Annyi biztos,

Pénzcentrum | 2006. június 23. 16:00

Sokkoló tények: Felsővezetői fizetések

Tavaly tovább nyílt a fizetési olló a vezetők és az alkalmazottak között az Egyesült Államokban. A legnagyobb amerikai cégek vezetőinek átlagfizetése 262-szerese az alkalmazotti jövedelmeknek. A tengerentúli menedzserek átlagosan napi 42 ezer dollárt keresnek egy friss tanulmány szerint. Korábban csupán egyszer mértek százalékosan nagyobb különbséget a tavalyi számoknál. A csúcsévben, 2002-ben 300-szor kerestek többet a főnökök a beosztottaknál.

Pénzcentrum | 2006. május 5. 08:30

Miben utaznak az igazán gazdagok? - Ez már nyílt titok!

Érdekes kutatás látott napvilágot a közelmúltban, mely az amerikai óriásvállalatok felsővezetőinek fizetését, illetve juttatásait vizsgálja, az eddigiekhez képest rendhagyó módon. A végkövetkeztetés egyértelmű: az olajcégek menedzserei keresnek a legjobban, emellett azonban azt is megtudhatjuk, mi magyarázza a keresetek közötti számottevő eltéréseket.

OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem