30 °C Budapest
Januárban tárgyalhatnak újra a közszolgálati bérekről

Januárban tárgyalhatnak újra a közszolgálati bérekről

2016. december 15. 09:01

Konkrétumok nélkül zárult a közszolgálati dolgozókat érintő szerdai bértárgyalás a kormány és a szakszervezetek között. Az egyeztetés csak január közepén folytatódik - írja a Magyar Idők.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a lapot arról tájékoztatta, hogy nem várható idén béremelési javaslat azon közalkalmazottak részére, akikre egyik állami bérfejlesztési program sem vonatkozik, de kompenzálni kell a fizetésüket a minimálbér és a garantált bérminimum megemelése miatt.

Emlékeztetett: szerdán ült össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács, de a kormányoldal nem tudott konkrét javaslatokat felmutatni a közalkalmazottak bérrendezéséről; ráadásul az idén már nem is várható további egyeztetés. Ennek következtében januártól még nem emelkedik azon állami alkalmazottak bére, akik a garantált bérminimum fölött keresnek, és nem vonatkozik rájuk olyan béremelési program, mint az egészségügyben vagy az oktatásban elfogadott csomag.

A kormányoldal ígéretet tett arra, hogy az önkormányzatoknál dolgozók bérét rendezik első körben, azonban a településeknek erre saját erőforrásból nincs pénzük. Mészáros Melinda szerint az is elképzelhető, hogy szükség lesz a költségvetés módosítására annak érdekében, hogy a bértábla összetolódását kompenzálja a kormány. Ugyanakkor a szakszervezetek régóta egy új bértáblázat megalkotását szorgalmazzák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az állami cégek dolgozóinak bérével kapcsolatban továbbra sem történt előrelépés - mondta a Liga vezetője. A tárcaközi egyeztetések még tartanak, a társaságok többségét fenntartó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már elküldte bértömegszámításait a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?