Elárulta, mire költi nyereményét a Konyhafőnök új győztese

Elárulta, mire költi nyereményét a Konyhafőnök új győztese

2016. november 13. 15:02

Pénteken este ért véget a Konyhafőnök c. gasztro verseny, amelyet Német Ádám nyert meg. A nyereménye 10 millió forint, és Ádám már azt is tudja, mire fogja elkölteni.


Péntek este ért véget az RTL Klubon futó Konyhafőnök c. gasztro verseny. A több hétig tartó küzdelemből végül Németh Ádám került ki győztesen, akinek határozott elképzelése van arról, mire fogja költeni a 10 millió forintos főnyereményét.

Ádám elmondása szerint eddig egyetlen forintot sem költött el a nyereményéből. Régi nagy álma, hogy legyen egy saját biofarmja, állatokkal és konyhakerttel, ám nem kapkod ennek a megvalósításával. Kedvese marketinges, így sokat segíthet neki a most induló gasztronómiai vállalkozásában, ahol a tervek szerint elsősorban éttermeknek nyújtanának szolgáltatásokat.

Van főállásom, menedzser vagyok hazánk egyik legnagyobb hamburgerétterménél, ezenkívül a vállalkozást is csináljuk a kedvesemmel, ezer felé áll a fejem. Öt év múlva viszont már a saját farmomon képzelem el magam

- árulta el a Blikknek Németh Ádám.

Be is jöhet a családi biznisz

Bár a hazai tulajdonú cégek sok problémával küzdenek, a családi vállalkozások számos tekintetben kiemelkednek e nagy tömegből. Ádámék cége ezért is lehet sikeres, hiszen a családi kapcsolatokat felmutató vállalkozások nem csak megbízhatóbbak az egyszemélyes társaságoknál, de általánosságban kiemelkednek a teljes cégbázisból.

A legfrissebb statisztikáink szerint a családi vállalkozások 75 százaléka megbízhatóbb egy átlagos hazai cégnél, míg 15 százalékuk pedig kiemelkedő megbízhatósági szempontból.

A családi vállalkozások tekintetében az egyik legérdekesebb jelenség, hogy mintegy 60 százalékuk olyan vállalkozás, ahol kizárólag a család tagjaiból áll a tulajdonosok és cégjegyzésre jogosultak köre, azaz "külsős" magánszemélyek vagy cégek egyáltalán nem kapnak komoly szerepet a cég életében. Közel 1 800 családi vállalkozás éri el ma az 1 milliárd forintos éves árbevételt, tehát ma már a gazdasági erejüket sem lehet figyelmen kívül hagyni a családi cégeknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cég irányítást elemezve az derül ki, hogy az apa-gyermek kapcsolatok dominálnak ugyan a cégvezetés számát tekintve, de a dominancia azért nem elsöprő erejű.

Ágazati eloszlást vizsgálva - talán nem meglepő módon - a kereskedelem végzett az első helyen, mintegy 24 ezer családi vállalkozással, ami részben a szektor nagyságrendjének is köszönhető. Arányaiban viszont a "tanácsadó" cégek kiemelkedőek, ahol a szektor cégeinek több mint 20 százaléka családi vállalkozásként működik.

A hazai cégbázis döntő többségét egyébként mikrovállalkozások alkotják. A kis létszámú vállalkozásoknak sok különböző formája működik hazánkban, jelentős részük egy magánszemély köré épül, ilyen a mintegy 350 ezer egyéni vállalkozó és közel 130 ezer olyan gazdasági "társaság", ahol az egyszemélyes tulajdonos egyben az egyetlen cégjegyzésre jogosult személy is - derül ki az Opten céginformációs adatbázisának információiból.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?