20 °C Budapest

Így kereshetsz pénzt a testeddel: igen, teljesen legálisan

2016. augusztus 20. 13:01

Mielőtt bárki felmondana a munkahelyén, szögezzük le, hogy az alábbi tippek azt mutatják meg, hogyan szerezhetsz egy kis kiegészítő mellékjövedelmet. Ezekkel a legális módszerekkel akár tízezrekkel egészítheted ki havi jövedelmed. És még másoknak is segíthetsz.

A héten bejárta a médiát, hogy Budapesten csak 25 édesanya ad le anyatejet a gyűjtőállomásokon, miközben legalább háromszor-négyszer ennyire lenne szükség. A romló tendencia oka többek között az, hogy keveseknek van többlettejük, szigorúak az egészségügyi kritériumok, nehézkes eljutni az anyáknak az ehhez szükséges szűrővizsgálatokra, és nem utolsó sorban 14 éve ugyanannyit adnak az anyatejért.

Július végén viszont bejelentették, hogy 1800 forintról 2700 forintra növelik az anyatej literenkénti árát, az erre vonatkozó módosító azonban még nem jelent meg.

De nem az anyatej az egyetlen, amire másoknak szüksége van, és amiért egy kis mellékest szerezhetsz. Nézzük a listát!

Add a véred

A véradások alkalmával főleg gesztusértékű ajándékokat adnak, például ötszáz forint értékű étkezési utalványt. Ez azonban függ attól is, hogy mikor és hol adunk vért. Van olyan hirdetés, ahol 1500 forintos utalványt osztanak, de több városban is bevett szokás, hogy fürdőbelépőt, esetleg színházjegyet adnak még ajándékba. Mindez függ attól is, hogy milyen szponzor áll a véradás mellé.

Spórolhatsz is a véradással, aki például tavaly vért adományozott, azok idén jogosultak lettek balesetbiztosításra, és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kifizeti helyettük a teljes éves díjat.

És mivel a véradást követően megvizsgálják a véredet is, ha valamilyen fertőző betegséget találnak benne, vagy esetleg vérszegény vagy, akkor ugyan a véredet nem használják majd fel, de szólnak, hogy fordulj orvoshoz.

Ennek is hatalmas társadalmi hozadéka van, hiszen egyszeri véradással három ember életét mentheted meg. A Magyar Vöröskeresztnek naponta 1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon - olvasható a Vöröskereszt honlapján.

Évi 132 ezer forint is összejöhet

Ha vérplazmát adsz, akkor alkalmanként 4000 forintot kaphatsz érte Budapesten, vidéken pedig 3000 forintot. Emellett időnként akciókban, és nyereményjátékokon is részt vehetsz. 

Egyszerre maximum 750 ml vérplazmát vesznek le, és olyan gyógyszerek előállításához használják majd fel, amikhez nem elegendőek a mesterségesen előállított anyagok. Például az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek is segíthetsz vele.

A vérplazmaadás nagyjából egy órát vesz igénybe az előzetes orvosi szűréssel együtt. Két adás között legalább 3 napnak el kell telnie, és egy évben legfeljebb 33 alkalommal van lehetőséged plazmát adni. Tehát a vidéken élők majd 100 ezer forinthoz juthatnak így egy évben, a fővárosiak pedig 132 ezer forinthoz - ha a maximálisan megengedett 33 alkalommal adományoznak plazmát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A spermadonorok

Itt alkalmanként 15-20 ezer forintot is megkereshetsz. Azt viszont tudnod kell, hogy csak 18 és 35 év közötti férfiak jelentkezhetnek, akik teljesen egészségesek, és rengeteg kritériumnak kell megfelelniük. Ráadásul a kutatások szerint a magyar férfiak hímivarsejtjei nem éppen jó minőségűek, és csak minden tizedik férfi alkalmas donornak.

A társadalmi jó cselekedet ennél a mellékes jövedelemszerzésnél is hatalmas mértékű, hiszen olyan pároknak segítesz a gyermekvállalásban, akiknek másként nincs rá lehetőségük. (Plusz tipp: ha spermadonorságra készülsz, semmi esetre se nézd meg a Starbuck című filmet.)

Szabadulj meg a hajadtól

A hajad hosszúságától és sűrűségétől függően 5 és 40 ezer forintot kaphatsz azért, ha levágatod és eladod. Arra viszont figyelj, hogy sok helyen csak akkor veszik meg, ha ott a helyszínen vágják le.

Az eladott hajadból parókát készítenek, amit sok esetben olyan betegekhez jut el, akik rákban szenvednek, és a sugárkezelések miatt elvesztették a hajukat. A parókával pedig magabiztosabban mozoghatnak a társadalomban, és nem kíséri minden léptüket sajnálkozó tekintet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm