28 °C Budapest
Nincs munkád vagy váltanál? Ezek a multik kétezer magyar munkavállalót keresnek

Nincs munkád vagy váltanál? Ezek a multik kétezer magyar munkavállalót keresnek

2016. július 19. 19:30

33 áruházlánc több mint kétezer eladót keres. A pozíciók között szép számmal akad eladói, pénztárosi ajánlat, de ennél azonban jóval átfogóbb a munkaerőhiány. Arról nem is beszélve, hogy a problémára a vasárnapi nyitás is rátett egy lapáttal. A kialakult helyzetnek csak a szünidős diákok örülhetnek.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idei első negyedévéről szóló kimutatása szerint a kereskedelemben közel négyezer betöltetlen álláshely van. A KSH információi szerint 141 ezer kiskereskedelmi értékesítőhely tevékenykedik jelenleg, 96 ezer vállalkozás tulajdonában. Ehhez, vagy éppen az alkalmazottak számához képest nem is tűnik olyan soknak a betöltetlen álláshelyek száma (a kiskereskedelemben, az áruházakban, boltokban közel 200 ezer alkalmazott dolgozik a 4 főnél többet foglalkoztató kereskedésekben). Kevés olyan kereskedelmi vállalkozás van ugyanakkor, amelyik ne panaszkodna a munkaerő gondokról.

A blokkk.com véletlenszerűen kiválasztott 33 áruházláncot, persze a nagyobbak közül és megnézte, hogy honlapjaikon hány betöltetlen állást hirdetnek. Nos, több mint kétezret, csak ők. A nagy hazai láncok (CBA, COOP, REÁL) honlapjain kevés nyoma van, vagy egyáltalán nincs a munkaerő keresésének, de a többiek is sok más csatornán is kutatnak.

A vizsgált áruházak honlapjain régebbi keltű hirdetések is fellelhetők, de hát lehet, hogy egy munkahelyet keresgélőnek éppen azok közül tetszik meg valamelyik. Kivétel nélkül minden szakmában keresnek eladót, pénztárost, árufeltöltőt, de például megszaporodott a betöltetlen takarító állások hirdetése is.

A különböző álláshirdető portálokon is több száz kereskedelmi munkahelyet kínálnak, természetesen a hirdetési újságokban úgyszintén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az április vasárnapi nyitás, valamint a nyári szezon nyilván megdobta a munkaerőhiányt a boltokban az elmúlt hónapokban, de hát korábban is sokat panaszkodtak a boltosok. Feltehetően a KSH becsült adatainál jócskán nagyobb a boltok, áruházak munkaerőhiánya.

Bizonyára nem véletlen, hogy a legtöbb munkahelyet a legnagyobb áruházak kínálják honlapjaikon, ebben is élenjár a Tesco. A valós, igazi munkaerő hiány azonban ennél jóval nagyobb. Az áruházak még a bejárati ajtóban és hangosbemondóikon is hirdetik munkahelyeiket, de pontos számokról nem beszélnek. Egy biztos: a meghirdetett helyek számánál sokkal nagyobb a munkaerőhiány.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?