Nincs munkád vagy váltanál? Ezek a multik kétezer magyar munkavállalót keresnek

Nincs munkád vagy váltanál? Ezek a multik kétezer magyar munkavállalót keresnek

2016. július 19. 19:30

33 áruházlánc több mint kétezer eladót keres. A pozíciók között szép számmal akad eladói, pénztárosi ajánlat, de ennél azonban jóval átfogóbb a munkaerőhiány. Arról nem is beszélve, hogy a problémára a vasárnapi nyitás is rátett egy lapáttal. A kialakult helyzetnek csak a szünidős diákok örülhetnek.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idei első negyedévéről szóló kimutatása szerint a kereskedelemben közel négyezer betöltetlen álláshely van. A KSH információi szerint 141 ezer kiskereskedelmi értékesítőhely tevékenykedik jelenleg, 96 ezer vállalkozás tulajdonában. Ehhez, vagy éppen az alkalmazottak számához képest nem is tűnik olyan soknak a betöltetlen álláshelyek száma (a kiskereskedelemben, az áruházakban, boltokban közel 200 ezer alkalmazott dolgozik a 4 főnél többet foglalkoztató kereskedésekben). Kevés olyan kereskedelmi vállalkozás van ugyanakkor, amelyik ne panaszkodna a munkaerő gondokról.

A blokkk.com véletlenszerűen kiválasztott 33 áruházláncot, persze a nagyobbak közül és megnézte, hogy honlapjaikon hány betöltetlen állást hirdetnek. Nos, több mint kétezret, csak ők. A nagy hazai láncok (CBA, COOP, REÁL) honlapjain kevés nyoma van, vagy egyáltalán nincs a munkaerő keresésének, de a többiek is sok más csatornán is kutatnak.

A vizsgált áruházak honlapjain régebbi keltű hirdetések is fellelhetők, de hát lehet, hogy egy munkahelyet keresgélőnek éppen azok közül tetszik meg valamelyik. Kivétel nélkül minden szakmában keresnek eladót, pénztárost, árufeltöltőt, de például megszaporodott a betöltetlen takarító állások hirdetése is.

A különböző álláshirdető portálokon is több száz kereskedelmi munkahelyet kínálnak, természetesen a hirdetési újságokban úgyszintén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az április vasárnapi nyitás, valamint a nyári szezon nyilván megdobta a munkaerőhiányt a boltokban az elmúlt hónapokban, de hát korábban is sokat panaszkodtak a boltosok. Feltehetően a KSH becsült adatainál jócskán nagyobb a boltok, áruházak munkaerőhiánya.

Bizonyára nem véletlen, hogy a legtöbb munkahelyet a legnagyobb áruházak kínálják honlapjaikon, ebben is élenjár a Tesco. A valós, igazi munkaerő hiány azonban ennél jóval nagyobb. Az áruházak még a bejárati ajtóban és hangosbemondóikon is hirdetik munkahelyeiket, de pontos számokról nem beszélnek. Egy biztos: a meghirdetett helyek számánál sokkal nagyobb a munkaerőhiány.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18