13 °C Budapest
Keményen bírálják a világsztárok a Brexitet

Keményen bírálják a világsztárok a Brexitet

2016. június 27. 17:30

Meglepte a világot a britek múlt csütörtöki népszavazásának eredménye: annak ellenére, hogy alapító tagok, kilépnek az Európai Unióból. Összegyűjtöttük, hogy reagáltak a sztárok a hírre.

Azt hiszem, soha nem akartam még ennyire a varázslatot - így kommentálta a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling a népszavazás eredményét. A Doktor House-t alakító Hugh Laurie szerint ezzel a döntéssel rükvercre váltott Nagy-Britannia, Ellie Goulding popénekes pedig élete legmegrendítőbb történésének nevezte népszavazás végeredményét.

Legutóbb Jamie Oliver sztárszakács mondott véleményt az Instagrammon. Azt írta,

hajlandó elfogadni a nép döntését, azt viszont nem, hogy Boris Johnson, a volt londoni polgármester legyen a miniszterelnök. Hozzátette, ha Boris lesz a miniszterelnöki, akkor megtörik a bizalma a brit népben.

A brit független tévések és filmesek szövetségének elnöke, Michael Ryan szerint a brit filmipar kilátásai elég sötétek az EU-nélkül. Szerinte egycsapásra összedőlhet az a működőképes rendszer, amit évek munkájával sikerült kialakítani.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a közös finanszírozású filmekkel, a kieső uniós támogatásokkal, és hogy sújtja-e új adó a filmipart.

A brexit ellen kampányolt többek között Jude Law, Keira Knightley, és Benedict Cumberbatch is. Hollywoodnak eddig az egyik kedvenc célpontja volt Nagy-Britannia, jelenleg is több produkciót forgatnak a szigetországban, például az új Star Wars-filmek mindegyikét ott készíti a Disney. Az EU egyébként hatalmas pénzekkel támogatja az európai filmipart, és katasztrofális lenne a briteknek, ha nem tudják máshonnan összeszedni ezt az óriási összeget.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen a sztárok között sincs egyetértés brexit-témában, például Michael Caine színész szerint jobb a brit filmeseknek az EU-n kívül, mert így "nem ismeretlen bürokraták döntenek egy művészeti ág sorsáról.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06