22 °C Budapest
Keményen bírálják a világsztárok a Brexitet

Keményen bírálják a világsztárok a Brexitet

2016. június 27. 17:30

Meglepte a világot a britek múlt csütörtöki népszavazásának eredménye: annak ellenére, hogy alapító tagok, kilépnek az Európai Unióból. Összegyűjtöttük, hogy reagáltak a sztárok a hírre.

Azt hiszem, soha nem akartam még ennyire a varázslatot - így kommentálta a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling a népszavazás eredményét. A Doktor House-t alakító Hugh Laurie szerint ezzel a döntéssel rükvercre váltott Nagy-Britannia, Ellie Goulding popénekes pedig élete legmegrendítőbb történésének nevezte népszavazás végeredményét.

Legutóbb Jamie Oliver sztárszakács mondott véleményt az Instagrammon. Azt írta,

hajlandó elfogadni a nép döntését, azt viszont nem, hogy Boris Johnson, a volt londoni polgármester legyen a miniszterelnök. Hozzátette, ha Boris lesz a miniszterelnöki, akkor megtörik a bizalma a brit népben.

A brit független tévések és filmesek szövetségének elnöke, Michael Ryan szerint a brit filmipar kilátásai elég sötétek az EU-nélkül. Szerinte egycsapásra összedőlhet az a működőképes rendszer, amit évek munkájával sikerült kialakítani.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a közös finanszírozású filmekkel, a kieső uniós támogatásokkal, és hogy sújtja-e új adó a filmipart.

A brexit ellen kampányolt többek között Jude Law, Keira Knightley, és Benedict Cumberbatch is. Hollywoodnak eddig az egyik kedvenc célpontja volt Nagy-Britannia, jelenleg is több produkciót forgatnak a szigetországban, például az új Star Wars-filmek mindegyikét ott készíti a Disney. Az EU egyébként hatalmas pénzekkel támogatja az európai filmipart, és katasztrofális lenne a briteknek, ha nem tudják máshonnan összeszedni ezt az óriási összeget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen a sztárok között sincs egyetértés brexit-témában, például Michael Caine színész szerint jobb a brit filmeseknek az EU-n kívül, mert így "nem ismeretlen bürokraták döntenek egy művészeti ág sorsáról.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?