26 °C Budapest
10 kérdés, amit mindig tegyél fel egy állásinterjú végén

10 kérdés, amit mindig tegyél fel egy állásinterjú végén

2016. június 20. 15:33

Behívtak egy állásinterjúra? Nem tudod, hogyan készülj fel rá? Most megmutatjuk, milyen kérdéseket érdemes feltenned az interjú végén, ha azt szeretnéd, hogy téged válasszanak.

A legutóbb azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyeket semmiképpen sem szabad feltenni egy állásinterjú végén. Ez alkalommal azonban megmutatjuk, milyen kérdésekkel lehet tuti a siker. Nem is gondolnánk, de néhány egyszerű mondattal könnyen megmutathatjuk a munkáltatónak, hogy éppen ránk van szüksége. Ezekkel a kérdésekkel érdemes próbálkozni:

Mit gondol, milyen lenne az ideális jelölt erre a pozícióra? Ennek én mennyire felelek meg?

Ezt a kérdést azért érdemes feltennünk, mert ez a leggyorsabb módja annak, hogy megtudjuk, mennyire felelünk meg az a cég elvárásainak. Ha már ekkor kiderül, hogy nincs itt keresnivalónk, akkor ezzel sok időt megspórolhatunk magunknak.

Hogyan alakult ki ez a munkakör?

Ez a kérdés lehetővé teszi, hogy kiderüljön: ez a munka csak egy zsákutca, vagy esetleg jó karrierlehetőségeket is kínál?

Hogyan jellemezné a vállalati kultúrát?

Ennek a kérdésnek a segítségével átfogó képet kaphatunk a vállalat filozófiájáról, és az is kiderülhet, hogy mennyire fontos a cég számára a dolgozók elégedettsége.

Ön mit szeret legjobban a munkájában?

Ezzel a kérdéssel egyből barátságos légkört alakíthatunk ki. Ugyanis, mint mindenki más az interjúztató is egészen biztosan szeret magáról beszélni. Ráadásul ezzel a kérdéssel bennfentes információt szerezhetünk arról, miért érdemes ennél a cégénél dolgozni.

Milyen kihívásokkal szembesülhetek ebben a pozícióban?

Ha a kérdező erre azt mondja, hogy "nincs ilyen", akkor jobb, ha óvatosak vagyunk.

A korábbi alkalmazottak milyen sikereket értek el ebben a munkakörben?

Ennek a kérdésnek a lényege, hogy a kérdezőtől megtudjuk, hogy mi a fontos a vállalat számára: miben mérik a sikereket?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha engem választanak, akkor hogyan képzelhető el egy átlagos munkanapom?

A válasz alapján eldönthetjük, hogy valóban érdekel-e minket ez az állás. De persze az is kiderülhet, hogy a képességeink valóban megfelelnek-e a cég elvárásainak.

Mikor kaphatok visszajelzést?

Ezzel a kérdéssel azt üzenjük, hogy nagyon szeretnénk ezt az állást, hiszen már alig várjuk, hogy megtudjuk, milyen döntés született.

Ez egy új pozíció a cégénél? Ha nem, akkor miért van új szükség új emberre?

Ezt a kérdést feltenni eléggé kellemetlen lehet, de ha sikerül rá választ kapnunk, akkor sok mindent leszűrhetünk belőle. Például nem rossz jel, ha azért kell új ember, mert az itt dolgozó alkalmazottat előléptették.

Hogy látja a céget 3 év múlva?

Ha ezt a kérdést feltesszük, akkor ezzel azt sugalljuk, hogy egy biztos pontja leszünk a cégnek, ugyanis hosszú távon szeretnénk itt maradni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?