3 °C Budapest

Ötmillió forint jut ezeknek a gyerekeknek, így kell pályázni

2015. szeptember 24. 20:30

Ötmillió forinttal támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat a most induló tanévben azokat az 5-12. osztályos tanulókat, akik anyagi akadályok miatt nem tudják kibontakoztatni tehetségüket. A Nyilas Misi Ösztöndíj Programra nem csak Magyarországról, de Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről és a Délvidékről is lehet pályázni. A pályázatokat többek között hírességekből álló zsűri bírálja el, köztük Szinetár Dóra színművész, Lackfi János író és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó.

Már az iskolakezdés költségei is sok családnak olyan anyagi terhet jelentenek, amit önerőből nem bírnak kigazdálkodni. A kiemelten tehetséges tanulók szülei még inkább bajban vannak: a tehetség sokba kerül.

Némely család számára egyenesen luxust jelent, ha az átlag felett teljesítő gyermekük tehetségének utat akarnak engedni.

Ezek a családok a kötelező kiadásokat is nehezen tudják fizetni, így aligha telik hegedűre vagy mikroszkópra, az eltáncolt cipőt sincs mód lecserélni; nincs pénz, hogy a gyermek eljusson a különórára, versenyre vagy fellépésre. Lemondani a kis tehetségek jövőjéről azonban nem csak a gyerek és családja számára megengedhetetlen, de hosszútávon a társadalom is veszít vele. A tehetség felbukkanása nem anyagi kérdés, kibontakoztatása viszont sajnos az.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért ősztől újraindítja Nyilas Misi Ösztöndíj Programját. Azt a száz kárpát-medencei iskolást, akiket az ösztöndíjprogram kezdetben támogatni tud, egy független szakmai zsűri választja ki a pályázók közül. A zsűrizésben hírességek is részt vesznek: Szinetár Dóra színművész, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Agócs Írisz gyermekkönyv-illusztrátor, Lackfi János író és Rátai Dániel feltaláló.

A nyílt pályázatra azok a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók jelentkezhetnek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak valamely művészeti ágban, sportban vagy tanulmányaikban.

A kezdetben havi 5000 forint összegű hozzájárulást a pályázó különórára, eszközkölcsönzésre használhatja fel, de fedezheti belőle a versenyek, fellépések alatt felmerülő költségeket vagy kiállítások belépődíjait is. Ez már Magyarországon is nagy segítséget jelent, de Kárpátalján, ahol egy átlagos magyar család is csupán 60.000 forintból él, valódi kitörési lehetőséget teremthet egy tehetséges gyermek számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ösztöndíjprogram minden részlete hamarosan a segélyszervezet honlapján lesz elérhető, jelentkezni pedig ITT lehet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?