-5 °C Budapest

Kiderült, mennyit keres a magyar háziasszonyok kedvence

2015. szeptember 17. 13:58

Élő, zenekaros szerepléseket vállal csak ezentúl Vastag Csaba. Eddig főként csak haknizott, és bár élőben énekelt, a zenei alap felvételről ment a show alatt. Ez sokkal jobban jövedelmező forma, mint a zenekaros verzió, így az is lehet, hogy anyagilag sokkal rosszabbul jár majd a sztárénekes.

Hosszabb koncertek, teljes egészében élő fellépéseket ígér rajongóinak Vastag Csaba. Az énekes megunta a haknizást, és úgy döntött, ezentúl nem vállal félplayback fellépéseket - írja a Blikk. Ez a döntés anyagilag komoly veszteséget jelenthet majd a sztárnak. A haknizással gyorsan keres elég sok pénzt: az ilyen fellépések gyakran csupán fél órásak, utána jöhet a következő állomás. Míg egy élő koncert másfél-két óra hosszú. Egy millió forintot kapnak érte, de a plusz technika és a kiszolgáló stáb fel is emészti ezt a pénzt.

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk a csapatommal, hogy vége a hakniknak! Igen, ez azzal jár, hogy eleinte kevesebb lehet a bevételem... Sőt úgy döntöttem, a saját pénzemből be is fektetek a produkcióba, hiszen enélkül nem lehet minőségi koncertet csinálni. Persze ezzel a fellépés ára is több lesz, és ritkábban látnak majd, hiszen kevesebb lesz a koncertem, de hiszem, hogy ez az egyetlen járható út

- mondta a lapnak Vastag Csaba.

Befektetni, csak okosan!

Vastag Csaba tehát most a karrierjébe fekteti pénztartalékainak egy részét. Sok magyar család egyes felmérések szerint azonban még mindig otthon, befőttesüvegben vagy párnahuzatba rejtve tartja a megtakarított pénzét. A készpénzes megtakarítás azonban igen veszélyes lehet. Van jobb megoldás is: az egyszerűbb bankbetétektől, a lakástakarékon és TBSZ-en át a magasabb hozamot kínáló befektetési termékekig igen széles a paletta.

Sokan ódzkodnak a bonyolultabb termékektől, pedig ma már nemcsak a legegyszerűbb banki megtakarítási konstrukciókat, hanem akár az állampapírokat, kötvényeket vagy befektetési alapokat is sokkal könnyebb megvásárolni és nem utolsó sorban kezelni. Olykor ehhez már ki sem kell mozdulnunk otthonról, a karosszékből ülve is pillanatok alatt átcsoportosíthatjuk, újra kötetjük, vagy akár fel is törhetjük ily módon félre tett pénzünket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az persze élethelyzetenként változó, és természetesen számos tényezőtől függ, hogy melyik megtakarítási termék a legjobb választás. A konkrét megtakarítási lehetőség kiválasztásához elengedhetetlen például tisztában lennünk pénzügyi helyzetünkkel, befektetési szokásainkkal, kockázatviselési hajlandóságunkkal, illetve megtakarításunk konkrét céljaival is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?