3 °C Budapest

Közmunkás lett az RTL sztárjából, ez az igazi ValóVilág

2015. július 16. 15:00

300 óra közérdekű munkára ítélték Cristofelt, a ValóVilág egykori játékosát. A férfit a barátnője bántalmazásáért ítélték el, parkgondozás a feladata.

Közmunkás lett az egykori ValóVilág játékosból, Cristofelből. A 22 éves valóságshow sztárt könnyű testi sértésért, személyes szabadság korlátozása és becsületsértés miatt büntették meg. 300 órát kell ledolgoznia, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy éven keresztül, heti egy napot fog dolgozni, ingyen. Parkot gondoz, locsolja a növényeket.

Mi a közérdekű munka?

Az Igazságügyi Hivatal tájékoztatása szerint a közérdekű munka középsúlyos büntetés, enyhébb súlyú bűncselekmények elkövetői kapják. A bíróság szabja ki büntetésként, amelynek végrehajtását az Igazságügyi Hivatal Pártfogó Felügyelői Szolgálata szervezi és ellenőrzi.

A büntetés legrövidebb tartama 42 óra, leghosszabb tartama 300 óra, azaz Cristofel a maximum mennyiséget kapta. Az elítélt állandó lakóhelye - kérelme alapján az ideiglenes lakóhelye - szerint illetékes büntetés-végrehajtási bíró jelöli ki a letöltésre alkalmas intézményt vagy gazdálkodó szervet.

A kijelölt munkáltatónál az elítélt hetenként legalább egy napon, díjazás és munkaviszony létesítése nélkül köteles dolgozni a köz javára. Ha az elítélt nem tesz eleget a kötelezettségének, a közérdekű munka, vagyis annak hátralévő része helyébe fogházban letöltendő szabadságvesztés lép. Ekkor 6 óra közérdekű munkának egy napi szabadságvesztés felel meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Milyen munkakörben foglalkoztathatók az elítéltek?

Az elítélt köteles - egészségi állapotára és képzettségére figyelemmel - az ítéletben meghatározott munkát végezni. A foglalkoztatás leggyakoribb területei: intézményi és közterületi takarítás, parkgondozás, mindennemű segédmunka, illetve az elítéltek szakmai végzettségének megfelelő feladatok ellátása, pl.: vízszerelés, festés-mázolás, számítógépes adatbevitel önállóan, vagy szakember felügyelete mellett.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!