12 amatőr hiba, amivel könnyedén kinyírhatod karriered

12 amatőr hiba, amivel könnyedén kinyírhatod karriered

2015. július 5. 11:30

Fontos a szaktudás és a szorgalom, de néha ez sem ment meg attól, hogy páros lábbal rúgjanak ki a munkahelyedről. Viselkedési kalauz: mit NE csinálj, ha meg akarod tartani az állásod.

Számos olyan húzás van, amivel ellehetetleníted a karriered. Ilyenkor az sem ment meg, ha kedves és szerethető vagy. Minden vállalatnál, csapatban a fő cél a profit, így nem várhatod el, hogy akkor is alkalmazzanak, ha nem vagy hasznára a cégnek. Íme 12 húzás, amit inkább mellőzz a dolgos hétköznapok során.

1. Nem alkalmazkodsz a vállalati kultúrához

Minden munkahelynek megvannak a maga szociális rituáléi, szokásai. Ha ezeket nem fogadod el, nem veszel részt a közös eseményeken, úgy tűnhet, mintha megvetnéd őket. Olyan, mintha nem tudnál alkalmazkodni, mintha nem akarnál akár áldozatokat is hozni azért, hogy befogadjanak.

2. Mentegetőzés

Ha nem vállalsz felelősséget a tetteidért, hibáidért, instant rossz pontokat szerzel a főnökeidnél. Ha határidővel csúszol el és magyarázkodni kezdesz, miért nem ment időre, attól még ugyanúgy úgy tűnsz majd, mint aki nem tudja beosztani az idejét.

3. Csak a minimumot

Ha folyamatosan csak az elvárt legkevesebb munkát végzed el, néha azt is csak úgy tessék-lássék módon, akkor is a saját sírodat ásod. Inkább menj magad a feladatok után, légy kezdeményező. Ettől úgy látja majd a főnökség, hogy elkötelezett vagy, és érdekel a közös siker.

4. Megbízhatatlanság

Ha nem azt csinálod, amit mondasz, ha nem vagy megbízható, akkor sem keltesz jó benyomást. Csak akkor vállalj el egy feladatot, ha meg tudod csinálni, vagy pedig kérj segítséget, mielőtt bedőlnél vele. Semmiképp se sunnyogj el semmit, még mindig jobb hibázni, majd beismerni, elemezni, mint úgy csinálni, mintha mi sem történt volna.

5. Öltözködés

Ha trehány a kinézeted, valószínűleg a vezetőségben is azt a benyomást fogod kelteni, hogy a munkádban sem vagy valami alapos. Úgy is érezhetik, hogy nem érdekel téged a munka, a munkatársak, nem adsz magadra annyira, hogy megtiszteld őket azzal, hogy tiszta és rendezett az öltözéked.

6. Ha pesszimista vagy

Ha folyamatos a negatív hozzáállásod, és mindenben a rosszat látod, senki szívébe nem fogod belopni magadat. Ha csak a panasz árad belőled, az emberek lassan menekülni fognak a társaságodból.

7. Ha nem barátkozol

A jó hangulat és munkakörnyezet kialakításán túl azért is fontos, hogy a kollégáiddal barátkozz, mert így szívesen segítenek majd, ha bármilyen problémád adódik, vagy kérdésed van. Emellett pedig hozzád is eljutnak a belső infók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

8. Ha folyton védekezel

A főnököd nem várja el, hogy tökéletes legyél. Ha mást sem csinálsz, mint állandóan védekezel, úgy tűnsz majd, mint aki egyáltalán nem profi. Ha nem vagy képes arra, hogy az építő kritikát meghallgasd, és elismerd a hibáid, fejlődni is csak sokkal lassabban fogsz.

9. A feladattologatás

Ha folyamatosan az utolsó pillanatra hagyod a feladataidat, akkor nemcsak te leszel sokkal jobban stresszes, hanem mindenki másra is a frászt hozod, aki számít a munkádra, akinek tőled függ a teljesítménye.

10. A késés

Ha folyton késel, úgy tűnsz majd a kollégáidnak, mintha fontosabb dolgod lenne, mint a munka. Tiszteletlennek fognak gondolni. Kerül amibe kerül, de tanulj meg pontos lenni!

11. Az is hiba, ha túl sokat beszélsz

Az dicséretes, ha meg akarod ismerni a kollégáidat és nyitott vagy rájuk, de ha állandóan be nem áll a szád, senkit nem hagysz magad körül dolgozni. Inkább csak ebéd közben trécselj, napközben csak a legszükségesebbeket beszéld meg.

12. Ha bunkó vagy

Ha jól dolgozol, te vagy a legjobb szakember, az még nem biztosít be téged örökre az adott pozícióba. Ugyanis van az a pont, ahol senki nem akar olyasvalakivel dolgozni, akivel nem jön ki, nem találja a közös hangot. Könnyebb lesz az életed, ha tisztelettudó és illedelmes vagy.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25