20 °C Budapest
30 százalékos béremelés jön júliustól: döntött a parlament

30 százalékos béremelés jön júliustól: döntött a parlament

2015. április 21. 19:03

Átlagosan 30 százalékkal emelkedik a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók bére július 1-től, miután az Országgyűlés elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről és a katonai életpálya bevezetéséről szóló törvényeket - mondta el a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Székesfehérváron.

Vargha Tamás államtitkár kiemelte: mostantól az alapilletményen felül nem különféle pótlékokat és "illetménynek látszó juttatásokat" kapnak a honvédelmi dolgozók, hanem valódi bért.

Az első emelt illetményt augusztusban kapják meg, csakúgy, mint a rendvédelmi dolgozók - tette hozzá.

Az államtitkár szerint ezzel nagyot léptek előre a teljes közszolgálatot átfogó életpályamodell megteremtése felé. Mint mondta, már csak a "nem fegyveres és egyenruhás" közszolgálatot ellátók vannak hátra, várhatóan ezen a területen 2016-ban történik meg az életpályamodellek bevezetése és ezzel együtt az illetményemelés.

A honvédségnél kiemelt figyelmet kapott az altiszti állomány, hiszen "ők alkotják a honvédség gerincét". Ennek megfelelően az új rendszerben az altiszti állománynak az átlagnál jobban, 38 százalékkal emelkedik az illetménye, miközben a legénységé 26, a tiszteké 15 százalékkal nő.

A rendvédelmi dolgozók esetében a cél az alapfeladatot ellátók, vagyis a rendőrök esetében a járőrök és a közterületen szolgálatot teljesítők munkájának elismerése volt. Júliustól 68 ezer rendőr és tűzoltó átlagosan 30 százalékkal kap több bért - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vargha Tamás megjegyezte: a mostani illetményemelést továbbiak követik, mert 2019-ig minden év elején átlagosan 5 százalékkal nő a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók bére, így négy és fél év alatt átlagosan 50 százalékkal emelkedik illetményük.

Az illetményemelkedés a Terrorelhárítási Központ, a hivatásos katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, az Országgyűlési Őrség, a Nemzetvédelmi Szolgálat és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományát érinti.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?