17 °C Budapest
Testét árulta az óvónő: százezreket kaszált

Testét árulta az óvónő: százezreket kaszált

2014. november 21. 17:00

Jobban megéri prostituáltnak lenni, mint óvónőnek. Ezt a következtetést vonta le az az asszony, aki bár óvónőnek ment ki Skóciába, mégis szexmunkásként végezte.

Egy dunántúli városból költözött ki Aberdeenbe, Skóciába a 43 éves óvónő, ám eredeti szakmájában nem tudott elhelyezkedni. Egy másik 28 éves magyar nővel ezért úgy döntöttek, belvárosi lakásukat bordélyházzá alakítják, és ott fogadják kuncsaftjaikat. Azonban az országban illegális az efféle tevékenység, így egyik nap arra eszméltek, hogy a rendőrség dörömböl az ajtajukon - írja a Bors.

A két nő az interneten hirdette magát, így talált rájuk a rendőrség. A lap információi szerint csak kilenc napig futtatták a bizniszt, de az alatt 1500 fontot, azaz 570 ezer (!) forintot kerestek meg. Összehasonlításképp: egy óvónő fizetése átlagosan itthon havi bruttó 100-150 ezer forint körül mozog munkatapasztalattól, végzettségtől függően például. Egyébként a két nő a hírek szerint annyira bénán szervezte az egészet, hogy amellett, hogy szinte azonnal lebuktak, a bíró igen alacsony bírságot szabott ki rájuk, csak fejenként 142 ezer forintnak megfelelő fontot kell befizetniük.

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke a lapnak elmondta, egy kérdőíves felmérésből korábban kiderült, hogy legnagyobb arányban a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók válnak szexmunkássá. Adataik szerint legtöbb esetben a hiteltartozás törlesztése érdekében kényszerülnek erre a lépésre.

Az itthoniakat támogatják

Sok külföldön munkát vállaló magyar keres annyit, hogy itthon maradt családját is segíteni tudja amellett, hogy jól megél kinn a fizetéséből. Számos adat látott már napvilágot a kivándorolt magyarok számáról, így pontosan nem tudhatjuk, hogy hányan dolgoznak külföldön. Az biztos, hogy több százezren vannak, és évről-évre egyre több pénzt küldenek haza. Leginkább a férfiak és a kevésbé iskolázottak támogatják itthon maradt rokonaikat, a legtöbb pénz pedig Németországból érkezik. További részleteket ide kattintva olvashat el.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?