11 °C Budapest
Nem adott pénzt az ATM: rommá törte a dühös nő + videó

Nem adott pénzt az ATM: rommá törte a dühös nő + videó

2014. október 22. 16:45

Pár perc alatt két kézzel szedte darabokra a felbőszült nő azt az ATM-et, amelyik többszöri próbálkozásra sem adott ki neki készpénzt. Az összegyűlt tömeg csak nézte, ahogy a nő először letépi a műanyag előlapot, majd ripityára töri a számítógépes monitort.

Néhány perc alatt a puszta kezével törte darabokra az ATM-et egy dühös nő Kínában, miután a berendezés nem adott ki neki pénzt. A jelenet igen sok embert vonzott oda a bevásárlóközpontban, így többen is megörökítették, ahogy a nő rommá töri az automatát. Habár a tömegben több biztonsági őr is megjelent, ők nem tettek semmit az ATM védelmében.

Forrás: Daily Mail

A biztonsági kamerák felvételéről is látszik, hogy először az automata műanyag elejét és keretét tépte ki a nő, ezután pedig széttörte a számítógép monitorját. Miután ripityára törte az egész berendezést, az asszony úgy állt ott, mintha semmi nem történt volna.

A néhány percen belül kiérkező rendőröknek azt mondta a nő, hogy egymás után többször is megpróbált készpénzt felvenni a berendezésből, de nem járt sikerrel. Végül a rendőrök elvitték a helyszínről az asszonyt.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

A károkat a rongálónak kell megtérítenie

Nem csak az ATM-eket lehet tönkretenni, de akár az automaták is okozhatnak komolyabb sérülést. Néhány hónappal ezelőtt számoltunk be arról az esetről, amikor egy német férfi ujját eltörte a berendezés bankjegykiadó nyílása. Az egyik legnagyobb hazai ATM-üzemeltető cég, a TrezEx megkeresésünkre elmondta, hogy az általuk üzemeltetett ATM-ek esetében hasonló baleset még nem fordult elő, és a németországi esethez hasonlóról nem is hallottak eddig Magyarországon.

Mint megtudtuk, az ilyen sérülés bekövetkezésének esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő. A berendezések alapvetően úgy vannak összeszerelve és rögzítve, hogy rendeltetésszerű használat során a személyi sérüléssel járó balesetek esélyét szinte a nullára csökkentsék. Ettől függetlenül természetesen fizikailag lehetséges, hogy valaki benyúljon a pénzkiadó nyílásba, de mivel a készpénzt két pár szíj - az úgynevezett presenter - tolja ki a felhasználónak, így némi kellemetlen érzésen kívül fájdalmat vagy sérülést nem okoz a folyamat. Ráadásul ez is egy kifelé ható erő, amely ismét az ellen szól, hogy az ember kezét bekapja a gép.

Azt ugyanakkor nem javasolják, hogy megfelelő szakismeret és felhatalmazás nélkül bárki is megpróbáljon a gépek burkolata alá benyúlni, a burkolatot felfeszíteni, hiszen ez rongálásnak minősül, az így okozott kárt pedig a rongálónak kell megtérítenie.
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?