14 °C Budapest

Sosem gondolnád, hol él a legtöbb milliomos

Pénzcentrum
2014. június 15. 08:30

Egy év leforgása alatt csaknem 3 millióval bővült a milliomosok száma a világban. A legtöbb milliomos az Egyesült Államokban van, de nem itt élnek a legsűrűbben, hanem Katarban, ahol minden hatodik háztartás milliomos. Az elkövetkezendő öt évben folytatódhat a vagyongyarapodás, különösen a 100 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkezők gazdagodhatnak - derül ki a BCG tanulmányából.

3 millióval több milliomos van, mint egy éve

Évről évre bővül a milliomosok száma a világban, 2013 végén már 16,3 millió olyan háztartás volt világszerte, amely dollárban számítva milliomos volt (ez alatt a legalább 1 millió dollárnyi vagyonnal rendelkező háztartásokat érti a BCG). Ez közel 3 millióval több, mint egy évvel korábban és az összes háztartás 1,1%-ának felel meg.

De hol vannak a legtöbben?

Az egyes országok közül az Egyesült Államokban van a legtöbb milliomos háztartás és itt is bővült a leggyorsabban a milliomos háztartások száma: egy év alatt 1,1 millióval nőtt. Kínában már több milliomos van, mint Japánban, amiben az is szerepet játszott, hogy a jen gyengülése miatt csökkent a számuk a szigetországban. 2012-ben még 1,5 millió milliomos háztartás volt Japánban, az év végére viszont már csak 1,2 millióan voltak.

Hiába van Amerikában a legtöbb milliomos, a teljes lakossághoz viszonyítva nem itt a legmagasabb az arányuk. A legsűrűbben Katarban fordulnak elő milliomosok, a háztartások 17,5%-ának van legalább 1 millió dollárnyi vagyona. A második helyet a listán Svájc foglalja el, ahol a háztartások 12,7%-a milliomos, de Szingapúrban is 10% felett van az arányuk.

Hol találjuk a multimilliomosokat?

A legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkező háztartások száma szintén az Egyesült Államokban a legmagasabb, több mint 4700 ilyen háztartás van. A második leggazdagabb ország az Egyesült Királyság a legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkező háztartások számát tekintve, míg a harmadik helyen Kína áll.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A teljes lakosságra vetítve Hongkongban a legmagasabb az aránya a legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkező háztartásoknak, itt minden 100 ezer háztartásból 16,8 olyan van, amelyik legalább 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Svájc áll a második helyen, Ausztria pedig a harmadik az összes háztartásra vonatkozó multimilliomosok sorában.

A BCG várakozásai szerint ez a növekedés nem áll meg a jövőben sem. A milliomosok nagyobb vagyongyarapodást remélhetnek az elkövetkezendő öt évben, mint azok, akiknek a vagyona nem éri el az 1 millió dollárt. A milliomosoknál 7,7%-os lehet évente átlagosan a növekedés üteme, míg a kevésbé vagyonos rétegeknél mindössze 3,7%-os növekedés jöhet. A multimilliomosok még gyorsabb bővülést érhetnek el, a tavalyi 19,7%-os vagyongyarapodást követően a következő öt évben évente átlagosan 9%-kal növekedhet a vagyonuk. 2018 végére már összesen 13 ezer milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezhetnek a világban a multimilliomosok - vélik a BCG szakértői.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?