Milliárdos csalás a magyar kisvárosban: megszólalt a PSZÁF

MTI
2013. július 31. 15:32

A Borsod Takarék Takarékszövetkezet napi működését nem befolyásolja az a bűncselekmény, amelyben sikkasztás gyanúja miatt a rendőrség nyomoz a mezőkövesdi takarékszövetkezeti fióknál - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek szerdán.

A szóvivő tájékoztatása szerint a takarékszövetkezet likviditási és tőkehelyzete is kiváló, és a takarékszövetkezet tagja a legnagyobb betétbiztosítási rendszernek, az OTIVA-nak.

A stabil működés tényét igazolja a felügyelet átfogó rutinszerű vizsgálata is, amelyet 2012 ősze óta folytatnak a takarékszövetkezetnél - tette hozzá.

Az ügyről bővebben: Az évszázad sikkasztását követték el a mezőkövesdi takarékban

Elmondta azt is, hogy a vizsgálat révén, amelyről még nem született meg a határozat, tudomással bír a felügyelet is a sikkasztási ügyről. Az ellenőrzés kiterjedt a bankbiztonság és a kontroll funkciók állapotára is. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez alapvetően bűncselekmény, annak kivizsgálásában a nyomozóhatóság az illetékes. Természetesen a PSZÁF igény esetén együttműködik minden ilyen ügyben a nyomozóhatósággal - tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte, hogy a felügyelet még 2010-ben adott ki vezetői körlevelet a belső csalások megelőzéséről és felderítéséről, pontosan ilyen esetek kapcsán. Ebben a bankbiztonsági és kontroll feladatok fontosságára hívta fel a takarékszövetkezetek figyelmét. A fent említett ügyre is a körlevélben leírtak alkalmazásának köszönhetően derült fény - mondta Binder István.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Négy ember ellen indult nyomozás a mezőkövesdi takarékszövetkezetnél történt sikkasztás miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Zákány Ágnes elmondta, hogy az ügyben kizárást kezdeményeztek és így nem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség nyomoz, az eljárás lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki. A helyettes szóvivő hozzátette: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgál egyes szerződéseket, a kárérték megállapítása folyamatban van.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM