18 °C Budapest

Milliárdos csalás a magyar kisvárosban: megszólalt a PSZÁF

MTI
2013. július 31. 15:32

A Borsod Takarék Takarékszövetkezet napi működését nem befolyásolja az a bűncselekmény, amelyben sikkasztás gyanúja miatt a rendőrség nyomoz a mezőkövesdi takarékszövetkezeti fióknál - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek szerdán.

A szóvivő tájékoztatása szerint a takarékszövetkezet likviditási és tőkehelyzete is kiváló, és a takarékszövetkezet tagja a legnagyobb betétbiztosítási rendszernek, az OTIVA-nak.

A stabil működés tényét igazolja a felügyelet átfogó rutinszerű vizsgálata is, amelyet 2012 ősze óta folytatnak a takarékszövetkezetnél - tette hozzá.

Az ügyről bővebben: Az évszázad sikkasztását követték el a mezőkövesdi takarékban

Elmondta azt is, hogy a vizsgálat révén, amelyről még nem született meg a határozat, tudomással bír a felügyelet is a sikkasztási ügyről. Az ellenőrzés kiterjedt a bankbiztonság és a kontroll funkciók állapotára is. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez alapvetően bűncselekmény, annak kivizsgálásában a nyomozóhatóság az illetékes. Természetesen a PSZÁF igény esetén együttműködik minden ilyen ügyben a nyomozóhatósággal - tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte, hogy a felügyelet még 2010-ben adott ki vezetői körlevelet a belső csalások megelőzéséről és felderítéséről, pontosan ilyen esetek kapcsán. Ebben a bankbiztonsági és kontroll feladatok fontosságára hívta fel a takarékszövetkezetek figyelmét. A fent említett ügyre is a körlevélben leírtak alkalmazásának köszönhetően derült fény - mondta Binder István.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Négy ember ellen indult nyomozás a mezőkövesdi takarékszövetkezetnél történt sikkasztás miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

Zákány Ágnes elmondta, hogy az ügyben kizárást kezdeményeztek és így nem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség nyomoz, az eljárás lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki. A helyettes szóvivő hozzátette: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgál egyes szerződéseket, a kárérték megállapítása folyamatban van.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24