1 °C Budapest

Utolérte a NAV a pofátlan árusokat, bukták az extranyereséget

Pénzcentrum
2012. augusztus 1. 12:07

Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Magyar Nagydíj idején a Hungaroringen és annak környezetében végzett ellenőrzéseken tapasztalt mulasztásokért. Az árusok minden második esetben "elfelejtettek" számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, kiemelkedően sok volt a bevételeit eltitkoló taxis és a feketemunkás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A NAV közép-magyarországi regionális adó- és vámszervei az elmúlt hétvégén összesen 221 alkalommal tartottak ellenőrzéseket - a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel közösen - a Formula-1 ENI Magyar Nagydíjnak helyet adó Hungaroringen és annak környékén. Minden második kereskedő nem adott nyugtát, számlát, ez az arány hasonló, mint egy évvel ezelőtt. A taxisok szinte egyetlen esetben sem adtak a viteldíjról nyugtát. A vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, a versenyre kitelepült árusoktól pedig a vásárlók megtévesztésére alkalmas "FERRARI" jelzéssel ellátott, hamis márkajelzésű ruházati termékeket is lefoglaltak az ellenőrzések során.

Több olyan magánszemély is az adóhatóság látókörébe került, akik engedély és adószám nélkül árusították termékeiket, de kiemelkedő volt a "feketemunkások" aránya is, ugyanis a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták.

A hivatalos adatok szerint a 2012-es Magyar Nagydíjra a négy nap alatt összesen 225 ezren látogattak ki, ez 25 ezerrel több az egy évvel ezelőttinél. Akkor vasárnap 65 ezren követték a helyszínről a versenyt, most 75 ezren voltak a pálya körül.

Ötven vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a mogyoródi önkormányzattól, közülük 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltetett, a többiek büfét nyitottak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítottak. A kilátogatóknak ugyanakkor idén is mélyen a pénztárcájukba kellett nyúlniuk, ha a pálya körüli szurkolói zónában akartak enni, inni.

Egyik napról a másikra nőttek az árak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Múlt hét csütörtökön még a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indult. A hétvégén viszont már arról számolt be egy olvasónk, hogy egy melegszendvicsért már 2 000 forintot is elkértek, egy hamburger 2 500, 10 dkg csülök 900, a grillezett kolbász darabja 2 800 forintba került. Egy darab almáért 500, egy szelet dinnyéért 750 forintot fizethettek a sportrajongók. Az üdítők ára is emelkedett: míg a hét elején 500, vasárnap már 600-700 forint volt fél liter. A dobozos sörök ára az ezer forintot is elérte.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.05 02:06
A NAVIGÁCIÓ TÖRVÉNYE az ésszerű, körültekintő és alapos tervezésről szól. A sikeres vezetéshez a csa...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?