Pofátlan árak a Hungaroringen: ilyen drága a sör, a kolbász

Pénzcentrum
2012. július 27. 10:22

Úgy tűnik, idén is elszabadultak az árak a Hungaroringnél: sem az étkezés, sem a közlekedés nem lett olcsóbb a tavalyi Magyar Nagydíjhoz képest Mogyoródon. A Pénzcentrum.hu friss galériája a száguldó cirkusz és a száguldó árak világából.

Kevesebb a vállalkozó

Bár a tavalyinál lényegesen kevesebb vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a Hungaroringre a Magyar Nagydíj idejére, és magánszállásokat hirdető táblákkal is alig találkozni, a mogyoródi önkormányzat mindent megtett az idei Forma-1-es futam zökkenőmentes lebonyolításáért - közölte a község jegyzője a hétvégi versennyel kapcsolatban.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Pervainé Hangodi Ágnes az MTI-nek elmondta: míg tavaly 140 vállalkozó kérte a regisztrációt, most csupán 50 hasonló kérelem futott be az önkormányzathoz, bár a hétvégéig ez az arány várhatóan még javulni fog. A jegyző szerint a vállalkozói kedv lanyhulásának a legvalószínűbb oka az lehet, hogy tavaly a vállalkozók a vártnál kevesebb bevételhez jutottak.

A hétfő délutánig regisztrált 50 kitelepülő vállalkozó közül 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltet, a többiek büfét nyitnak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítanak majd. A jelek szerint a korábbi éveknél kevesebben veszik igénybe a településen rendelkezésre álló magánszállásokat; a főút mentén szinte egyáltalán nem látni kiadó szobát hirdető táblákat.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az árak idén is száguldanak

A jelek szerint azonban a próbálkozó vállalkozók idén is arra koncentrálnak, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert a rendezvény néhány napja alatt. A bejárathoz közel kialakított vurstli jellegű szurkolói zóna ugyanakkor ebben az évben is meglehetősen szedett-vetett jelleggel készült a sportrajongók fogadására. A különböző büfék, sörsátrak látszólag teljesen ad hoc jelleggel lettek felállítva, a tisztálkodási, kézmosási lehetőségek, WC-k hiánya is szembetűnő - a kevés mobil mosdó használata 300 forintba kerül.

Kérhetnek pénzt a WC-használatért
A szurkolói zónában a területet bérlő vállalkozók részére szállított ki illemhelyeket a TOI-TOI Kft - tájékoztatta lapunkat a cég ügyvezető igazgatója. Solti András elmondta, a megrendelt illemhelyeket már leszállították és üzembe helyezték. Az idei évben közel 200 db mobil WC-fülkét szállítottak ki partnereik részére a verseny teljes időtartamára, melyek karbantartását folyamatosan végzik

Az illemhelyek használatáért kérhető pénzösszegre nincsen semmiféle megállapodás, ez teljes egészében a bérlő joga eldönteni, a piaci viszonyoknak megfelelően. A rendezvény szervezőire, illetve a vendéglátókra (kemping üzemeltetők) hatályos tisztiorvosi , illetve önkormányzati előírások vonatkoznak.

 

Fotó: Pénzcentrum.hu


Azok, akik enni-inni szeretnének, szintén készíthetik a vastagabbik pénztárcájukat. A hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indul, a sült kolbász 1200 forint,a sült burgonya adagja 600 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üdítőkért szintén borsos árat kérnek: mint az képeinken is látszik, a fél literes üdítőért és ásványvízért 500, a dobozos sörért és az energiaitalért 800 forintot kérnek. A bejárathoz közeli benzinkútnál hatalmas tábla hirdette, hogy 399 és 499 forint a dobozos sör (ezek a márkák nagyjából 180-270 forintba kerülnek a boltokban).

Fotó: Pénzcentrum.hu


Fontos azonban kiemelni, hogy a fent említett árak csak csütörtök délután, a verseny hivatalos kezdete előtt voltak ilyen "alacsonyak", a hét végére várhatóan még tovább emelkednek. Tavaly például egy darab sült csirkemell filéért 2800 forintot kértek a büfések, egy adag hasábburgonya ára pedig az ezer forintot is elérte.

A közlekedés nem vészes

A taxisok sem kínálják olcsón szolgáltatásaikat: a Hungaroring melletti taxiállomásokról 7900 és 9900 forint közötti áron juthatunk Budapestre (ezek az árak egy autóra, tehát akár 4 főre elosztva érvényesek).

Fotó: Pénzcentrum.hu


A tömegközlekedéssel érkezők számára fontos információ ugyanakkor, hogy hosszabb szerelvényekkel indítja a 8-as (gödöllői) HÉV járatait a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szolgáltatást egyedi, kedvezményes díjszabással vehetik igénybe a Hungaroringre kilátogatók. A 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig szintén félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.

A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

Fotó: Pénzcentrum.hu

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?