34 °C Budapest

Pofátlan árak a Hungaroringen: ilyen drága a sör, a kolbász

Pénzcentrum
2012. július 27. 10:22

Úgy tűnik, idén is elszabadultak az árak a Hungaroringnél: sem az étkezés, sem a közlekedés nem lett olcsóbb a tavalyi Magyar Nagydíjhoz képest Mogyoródon. A Pénzcentrum.hu friss galériája a száguldó cirkusz és a száguldó árak világából.

Kevesebb a vállalkozó

Bár a tavalyinál lényegesen kevesebb vállalkozó kért kitelepülési engedélyt a Hungaroringre a Magyar Nagydíj idejére, és magánszállásokat hirdető táblákkal is alig találkozni, a mogyoródi önkormányzat mindent megtett az idei Forma-1-es futam zökkenőmentes lebonyolításáért - közölte a község jegyzője a hétvégi versennyel kapcsolatban.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Pervainé Hangodi Ágnes az MTI-nek elmondta: míg tavaly 140 vállalkozó kérte a regisztrációt, most csupán 50 hasonló kérelem futott be az önkormányzathoz, bár a hétvégéig ez az arány várhatóan még javulni fog. A jegyző szerint a vállalkozói kedv lanyhulásának a legvalószínűbb oka az lehet, hogy tavaly a vállalkozók a vártnál kevesebb bevételhez jutottak.

A hétfő délutánig regisztrált 50 kitelepülő vállalkozó közül 4 kempinget, 11 parkolót üzemeltet, a többiek büfét nyitnak vagy különféle ajándéktárgyakat árusítanak majd. A jelek szerint a korábbi éveknél kevesebben veszik igénybe a településen rendelkezésre álló magánszállásokat; a főút mentén szinte egyáltalán nem látni kiadó szobát hirdető táblákat.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Az árak idén is száguldanak

A jelek szerint azonban a próbálkozó vállalkozók idén is arra koncentrálnak, hogy minél nagyobb profitra tegyenek szert a rendezvény néhány napja alatt. A bejárathoz közel kialakított vurstli jellegű szurkolói zóna ugyanakkor ebben az évben is meglehetősen szedett-vetett jelleggel készült a sportrajongók fogadására. A különböző büfék, sörsátrak látszólag teljesen ad hoc jelleggel lettek felállítva, a tisztálkodási, kézmosási lehetőségek, WC-k hiánya is szembetűnő - a kevés mobil mosdó használata 300 forintba kerül.

Kérhetnek pénzt a WC-használatért
A szurkolói zónában a területet bérlő vállalkozók részére szállított ki illemhelyeket a TOI-TOI Kft - tájékoztatta lapunkat a cég ügyvezető igazgatója. Solti András elmondta, a megrendelt illemhelyeket már leszállították és üzembe helyezték. Az idei évben közel 200 db mobil WC-fülkét szállítottak ki partnereik részére a verseny teljes időtartamára, melyek karbantartását folyamatosan végzik

Az illemhelyek használatáért kérhető pénzösszegre nincsen semmiféle megállapodás, ez teljes egészében a bérlő joga eldönteni, a piaci viszonyoknak megfelelően. A rendezvény szervezőire, illetve a vendéglátókra (kemping üzemeltetők) hatályos tisztiorvosi , illetve önkormányzati előírások vonatkoznak.

 

Fotó: Pénzcentrum.hu


Azok, akik enni-inni szeretnének, szintén készíthetik a vastagabbik pénztárcájukat. A hot-dog 600, a gyros és a hamburger 800 forinttól indul, a sült kolbász 1200 forint,a sült burgonya adagja 600 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üdítőkért szintén borsos árat kérnek: mint az képeinken is látszik, a fél literes üdítőért és ásványvízért 500, a dobozos sörért és az energiaitalért 800 forintot kérnek. A bejárathoz közeli benzinkútnál hatalmas tábla hirdette, hogy 399 és 499 forint a dobozos sör (ezek a márkák nagyjából 180-270 forintba kerülnek a boltokban).

Fotó: Pénzcentrum.hu


Fontos azonban kiemelni, hogy a fent említett árak csak csütörtök délután, a verseny hivatalos kezdete előtt voltak ilyen "alacsonyak", a hét végére várhatóan még tovább emelkednek. Tavaly például egy darab sült csirkemell filéért 2800 forintot kértek a büfések, egy adag hasábburgonya ára pedig az ezer forintot is elérte.

A közlekedés nem vészes

A taxisok sem kínálják olcsón szolgáltatásaikat: a Hungaroring melletti taxiállomásokról 7900 és 9900 forint közötti áron juthatunk Budapestre (ezek az árak egy autóra, tehát akár 4 főre elosztva érvényesek).

Fotó: Pénzcentrum.hu


A tömegközlekedéssel érkezők számára fontos információ ugyanakkor, hogy hosszabb szerelvényekkel indítja a 8-as (gödöllői) HÉV járatait a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szolgáltatást egyedi, kedvezményes díjszabással vehetik igénybe a Hungaroringre kilátogatók. A 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig szintén félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.

A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.

Fotó: Pénzcentrum.hu

 

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem