25 °C Budapest

Százezer felett az elutasított nyugdíjkérelmek száma

Pénzcentrum
2010. december 7. 12:02

Százezer körül az elutasított nyugdíjkérelem Az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság közzétette az I-III. negyedévre vonatkozó ágazati feladatellátási mutatóit. A 2010-es év első kilenc hónapjában összesen 419 482 igénybejelentés érkezett, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,3%-os emelkedésnek felel meg. Idén szeptember végéig összesen 94 120 elutasító határozatot hoztak, ez a szám mára minden bizonnyal százezer felé emelkedett.

A nők már a választások előtt ígéretet kaptak arra, hogy negyven év szolgálati idő megszerzése után kérhetik a nyugdíjazásukat. Ennek első lépése, hogy megállapítsák a megszerzett szolgálati időt, amit a már a nyugdíjba vonulás előtt érdemes kérelmezni. Ennek megfelelően az első három negyedévben 39,2%-kal 83 948-ra emelkedett a szolgálati idő számítások száma.

A szolgálati idő megállapításához az igazgatóságok ügyfélszolgálati irodáiban díjmentesen lehet beszerezni a szükséges nyomtatványt, amit kitöltve, hozzácsatolva a dokumentumokat az ügyfélszolgálati irodában célszerű leadni. A szolgálati idő elismerése elektronikus úton is előterjeszthető (az internetről letölthető a szükséges nyomtatvány, de az Ügyfélkapun keresztül is kérhető a határozat).

 


A nyugdíjasként végzett keresőtevékenység alapján számított nyugdíjnövelésre 16,0%-kal kevesebb, összesen 96 364 kérelem érkezett. A nyugdíjellátások és egyéb ellátások iránti igények száma összességében 3,6%-kal emelkedett, ezen a rehabilitációs járadék iránti igények emelkedtek a leginkább (46,2%-kal).

Segítünk a döntésben: Magánnyugdíj: menni vagy maradni? - a szakértő válaszol

Az év első kilenc hónapjában 398 359 kérelmet zártak le, ebből 304 239-en teljesítő-, míg 94 120-an elutasító határozatot kaptak.


A rokkantsági és baleseti rokkantsági ügyek kapcsán közel kétszer annyi elutasítás született, mint jóváhagyás. Egészségkárosodáson alapuló ellátásra 443 elutasítás mellett mindössze 27-en jogosultak az év első kilenc hónapjában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jön a 75%-os nyugdíjadó: unokáink sem fogják fizetni?

Nyugdíj 40 év után:


Kiszámoltuk! Ennyi lesz a nyugdíja a 40 évet dolgozó nőknek

Újabb kedvezmények a láthatáron!


Átírta a parlament a nyugdíjtörvényt

Január helyett csak jövő decembertől lesz nyugdíj-hozzájárulás a nyugdíjjárulékból, a reálhozamot ehó megfizetése nélkül lehet majd felvenni. Több apró változtatás mellett ezeket a módosításokat szavazta meg a parlament a nyugdíjtörvény kapcsán. A lényeg azonban marad, aki nem lép vissza az állami rendszerbe, elveszíti majdani nyugdíja egy részét - írja az Index.hu.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35