29 °C Budapest

Százezer felett az elutasított nyugdíjkérelmek száma

Pénzcentrum
2010. december 7. 12:02

Százezer körül az elutasított nyugdíjkérelem Az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság közzétette az I-III. negyedévre vonatkozó ágazati feladatellátási mutatóit. A 2010-es év első kilenc hónapjában összesen 419 482 igénybejelentés érkezett, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,3%-os emelkedésnek felel meg. Idén szeptember végéig összesen 94 120 elutasító határozatot hoztak, ez a szám mára minden bizonnyal százezer felé emelkedett.

A nők már a választások előtt ígéretet kaptak arra, hogy negyven év szolgálati idő megszerzése után kérhetik a nyugdíjazásukat. Ennek első lépése, hogy megállapítsák a megszerzett szolgálati időt, amit a már a nyugdíjba vonulás előtt érdemes kérelmezni. Ennek megfelelően az első három negyedévben 39,2%-kal 83 948-ra emelkedett a szolgálati idő számítások száma.

A szolgálati idő megállapításához az igazgatóságok ügyfélszolgálati irodáiban díjmentesen lehet beszerezni a szükséges nyomtatványt, amit kitöltve, hozzácsatolva a dokumentumokat az ügyfélszolgálati irodában célszerű leadni. A szolgálati idő elismerése elektronikus úton is előterjeszthető (az internetről letölthető a szükséges nyomtatvány, de az Ügyfélkapun keresztül is kérhető a határozat).

 


A nyugdíjasként végzett keresőtevékenység alapján számított nyugdíjnövelésre 16,0%-kal kevesebb, összesen 96 364 kérelem érkezett. A nyugdíjellátások és egyéb ellátások iránti igények száma összességében 3,6%-kal emelkedett, ezen a rehabilitációs járadék iránti igények emelkedtek a leginkább (46,2%-kal).

Segítünk a döntésben: Magánnyugdíj: menni vagy maradni? - a szakértő válaszol

Az év első kilenc hónapjában 398 359 kérelmet zártak le, ebből 304 239-en teljesítő-, míg 94 120-an elutasító határozatot kaptak.


A rokkantsági és baleseti rokkantsági ügyek kapcsán közel kétszer annyi elutasítás született, mint jóváhagyás. Egészségkárosodáson alapuló ellátásra 443 elutasítás mellett mindössze 27-en jogosultak az év első kilenc hónapjában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jön a 75%-os nyugdíjadó: unokáink sem fogják fizetni?

Nyugdíj 40 év után:


Kiszámoltuk! Ennyi lesz a nyugdíja a 40 évet dolgozó nőknek

Újabb kedvezmények a láthatáron!


Átírta a parlament a nyugdíjtörvényt

Január helyett csak jövő decembertől lesz nyugdíj-hozzájárulás a nyugdíjjárulékból, a reálhozamot ehó megfizetése nélkül lehet majd felvenni. Több apró változtatás mellett ezeket a módosításokat szavazta meg a parlament a nyugdíjtörvény kapcsán. A lényeg azonban marad, aki nem lép vissza az állami rendszerbe, elveszíti majdani nyugdíja egy részét - írja az Index.hu.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21