Címke: iban szám kereső (21 cikk)

Gosztola Judit | 2021. január 6. 05:42

Döbbenetes: még az 50-es években is többet ért a családi pótlék, mint 2021-ben

Magyarországon immár 1912 óta létezik családi pótlékszerű ellátás, ugyanakkor az évtizedek során számos változáson ment keresztül. Viszont ami számunkra jelenleg a legfontosabb, hogy 2008 óta egy fillérrel sem emelkedett az összege, holott hol vannak már a 13 évvel ezelőtti árak! A Pénzcentrum megnézte, mire volt elég akkor és mire elég most 12 200 forint.

Pénzcentrum | 2020. május 31. 19:01

Itt az elemzés: a pusztító munkanélküliség még csak most jöhet Magyarországon

A világban különböző mértékben emelkedett a munkanélküliség a koronavírus-járvány kitörése óta, Magyarországon (hivatalosan) 3,8%-ra emelkedett áprilisban a munkanélküliség, amivel még viszonylag olcsón megúsztuk. A tényleges munkanélküliség viszont jóval magasabb lehet, sokan ugyanis inaktívvá váltak, a korlátozások miatt munkát sem tudtak keresni. Egyelőre a régió többi országában sem látszik a tömeges leépítési hullám, de ez csak idő kérdése.

Pénzcentrum | 2020. február 5. 05:43

Egyre több az ilyen álláshirdetés: ötszörös a túljelentkezés, nem véletlen

Az év első hónapjai továbbra is az álláskeresések időszaka: kíváncsiak voltunk, vajon a karrieroldalak érzik-e a mozgolódást, aktívabbak-e a hirdetők és a keresők. Kiderült, melyek most a legkeresettebb szakmák, ahogy az is, egyre többen mozdulnak el a transzparencia irányába, azaz nyíltan kezelik a béreket. Éppen ezért sok cég már az álláshirdetésbe belefoglalja, mennyit lehet majd keresni náluk. A tapasztalatok szerint akár ötször többen is jelentkeznek, ha képet kapnak, nagyjából mennyi lehetne a fizetésük.

Pénzcentrum | 2012. július 12. 12:03

Mi lesz a pórul járt anyákkal? Tízezrek kompenzáció nélkül

Megközelítően 29 ezer kismama kért jövedelempótlékot május 31-ig az egészségbiztosítási pénztártól. Közülük azonban csak 19 ezren kaptak január 1-ig visszamenőlegesen kiegészítést - tudta meg a Pénzcentrum.hu az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP).

Pénzcentrum | 2011. május 10. 10:32

Sosem gondolnád, melyik országban van a legtöbb munkanélküli...

Magyarország nincs túl szerencsés helyen az OECD által összeállított munkanélküliség alakulását taglaló felmérésben. Négy ország is büszkélkedhet igen alacsony, négy százalék körüli munkanélküliségi rátával. Olyan ország is akad, ahol minden ötödik ember keresi most a megfelelő munkahelyet.

Pénzcentrum | 2010. december 7. 12:02

Százezer felett az elutasított nyugdíjkérelmek száma

Az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság közzétette az I-III. negyedévre vonatkozó ágazati feladatellátási mutatóit. A 2010-es év első kilenc hónapjában összesen 419 482 igénybejelentés érkezett, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,3%-os emelkedésnek felel meg. Idén szeptember végéig összesen 94 120 elutasító határozatot hoztak, ez a szám mára minden bizonnyal százezer felé emelkedett.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 20. 10:02

Mekkora összeget mondj az állásinterjún?

Az álláskeresők hajlandóak akár 30%-kal kevesebb bérért is elmenni dolgozni, mint amennyit valójában kereshetnének. Ennek legfőbb oka a magas munkanélküliség, ezért az álláskeresők az utóbbi egy évben lejjebb vitték az igényeiket - derül ki egy friss felmérésből.

Pénzcentrum | 2010. július 27. 05:20

Minimálbér: óriási különbségek az EU-n belül

Az Európai Unió statisztikai hivatala összegyűjtötte, hogy mennyi a minimálbér Európa egyes országaiban. Nem meglepő módon Luxemburgban a legmagasabb, Bulgáriában a legkevesebb a munkavállalóknak fizethető legalacsonyabb bér.

Orosz Márton | 2010. március 26. 05:32

Állásbörze: karriertippek testközelből, nem csak fiataloknak

Milyen munkák után érdeklődnek a mai álláskeresők? Mik az előnyei, és mik a hátrányai egy állásbörzének? MAz állásbörzék évek óta sikeres és keresett rendezvényei a magyar HR-szakmának. A munkanélküliség látványos növekedésével egyre nagyobb igény mutatkozik ezekre az eseményekre, ahol kereslet és kínálat "testközelből" találkozhat egymással. ely standoknál állnak a leghosszabb sorok, és milyen repiajándékok a legkelendőbbek

Pénzcentrum | 2009. július 21. 15:32

Diákdömping a McDonald'snál: szünet helyett sokan inkább dolgoznának

Idén is tízszeres a túljelentkezés a hazai McDonald'sokban a nyári diákmunkákra. A helyek pár nap alatt beteltek, az iskolaszövetkezeteken keresztül nyár közepéig 3500 fő jelentkezett idénymunkára a gyorsétterem-hálózathoz. 2009-ben jól érezhetően felértékelődött a gyorséttermi munka presztízse: a vállalat idén kevesebb új diáknak tud munkalehetőséget kínálni, mert az iskolai időszakban állandó dolgozóként alkalmazott diák kollégák hetente több munkaórát vállalnak.

Pénzcentrum | 2009. július 16. 08:17

Megnyitotta első szalonját az Infiniti Magyarországon

Az Infiniti Europe és a Gablini Cégcsoport megnyitotta az Infiniti luxusmárka első magyarországi szalonját a Váci út 45 szám alatt. Az Infiniti bemutatóterem ötvözi a már megszokott szalonfunkciót a márka Japán filozófiájával. Kialakításában az elegáns vonalvezetés, a vibráló érzékiségre épülő japán életérzés és a modern luxus ötvözete köszön vissza.

Pénzcentrum | 2009. február 10. 10:00

Kevesen tartanak el sokakat, avagy miért olyan magasak az adók?

A gazdasági válság előrehaladtával folyamatosan nő a munkanélküliség az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban. Magyarország már a harmadik helyen áll a munkát keresők arányát tekintve, de a valós helyzet ennél sokkal rosszabb lehet.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 6. 14:25

Enyhülő borúlátás a fővárosi lakáspiacon: AL Holding - GKI elemzés!

Az idei év első három hónapját jellemző visszaeső építési kedvet a második negyedévben biztató növekedés váltotta föl, így 2008 első félévében végül 11 százalékkal kevesebb lakás kapott építési engedélyt, mint 2007 hasonló időszakában. A beruházások mérete csökken, a leendő otthonok alapterülete folyamatosan nő, a kislakások építése egyre inkább visszaszorul.