Hunvald litván barátja havi 400 ezret kapott a semmiért

2010. február 4. 10:47

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint teljesítés nélküli munkaszerződés miatt újabb bűncselekménnyel gyanúsítják Hunvald Györgyöt, Budapest VII. kerületének polgármesterét - írja az Index.hu.

A főügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is gyanúsítja Hunvald Györgyöt.

Az eljárás adatai szerint a polgármester 2007 elején abban állapodott meg egy litván állampolgárságú, de már hosszabb ideje Magyarországon élő barátjával, hogy a VII. kerületi önkormányzatnál munkaszerződéssel alkalmazni fogja.

A litván állampolgárt 2007 májusától havi 400 ezer forint személyi alapbérrel vették fel a polgármesteri kabinetbe, amelynek tagjai Hunvald György közvetlen irányítása alá tartoztak.

Gál és Hunvald egy két évvel ezelőtti felvételen (Forrás: Index.hu)

"Hunvald György barátja - a polgármester tudtával - az önkormányzatnak érdemi munkát nem végzett" - tette hozzá a főügyészség. Annak ellenére, hogy a polgármester barátja semmilyen, munkaszerződés szerinti tevékenységet nem végzett, a részére 2007 májusától 2009 januárjáig munkabér és egyéb juttatások címén bruttó 9,7 millió forintot fizettek ki. "Hunvald György a VII. kerületi önkormányzatnak - a kifizetett közterhekre is tekintettel - mindösszesen 12,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott" - olvasható a közleményben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hunvald György a gyanúsításközlés ellen panasszal nem élt, ugyanakkor vitatta a gyanúsításban foglaltakat. Közölték azt is, hogy a főügyészség indítványozta Hunvald György előzetes letartóztatásának további két hónappal, 2010. április 12-ig történő meghosszabbítását.

Az erzsébetvárosi polgármestert tucatnyi tényállás kapcsán többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítják, melyeket bűnszervezetben követett el, így a gyanúsításban foglalt bűncselekményekért a törvény szerint akár 20 éves szabadságvesztés is kiszabható.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?