1 °C Budapest

Csillag született: 600 helyett csak 200 milliót kértek Hunvaldék

2009. augusztus 18. 08:17

A Hunvald György vezette VII. kerületi önkormányzat még 2007-ben vált meg egyik stratégiai vagyontárgyától, a Csillag Áruháztól. A 600 millióra taksált üzletért a vevőnek  mindössze 200 milliót kellett fizetni, a nyomott árnak az is ellent mond, hogy a pince területét négyszer akkorának mérték, mint amekkora valójában.

Az Erzsébetváros egyik ékkövének tartott ingatlan adásvételére még 2007 áprilisában került sor, a 2530 négyzetméter alapterületű Csillag áruházhoz 200 millió forint + áfáért jutott hozzá a vevő (a Mazsihisz korábbi elnökének a cége), mely már korábban is számos értékes ingatlant vásárolt a kerületben. Ezek között akad olyan, melyeket már lebontottak, csak az épületek homlokzata maradt meg.

A Csillag Áruház helyén a világháború előtt az Ostende kávéház működött, a jelenlegi üzleti koncepció szerint az ingatlanok helyén szállodák és irodák kaphatnak helyet. Ez a modell a város más területein is működik, az azonban nem teljesen rendjén való, hogy valaki a belváros szívében 80 ezer forintos négyzetméteráron jusson hozzá egy háromszor annyira tartott ingatlanhoz.

A Csillag Áruház kirakata anno (Forrás: Magyar Hírlap)

A Magyar Hírlap birtokába jutott, az adásvételi szerződés mellékletét képező dokumentum szerint a pince alapterülete 1 279 négyzetméter, a valóságban azonban ennek alig a negyede. Ingatlanszakértők szerint a Rákóczi úti üzlethelyiségek piaci ára négyzetméterenként 250 ezer forint körül mozogtak 2007-ben, ennek alapján a Csillag Áruház minimum 600-625 millió forintot ért.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?