Kell-e szakképzettség egy bolti eladónak?

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 10:17

A gazdasági tárca új rendelettervezete értelmében a kereskedelmi állások jó részének betöltéséhez nem kellene ezentúl szakképzettség. A javaslat persze kiverte a biztosítékot a szakszervezetek körében.

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) úgy gondolja: a hipermarketeknek kedvez a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) rendeletmódosítása, hiszen ők alkalmaznak tömegesen szakképzetlen munkaerőt.

Ez azt jelentené, hogy ezentúl bárkit felvehetnének a kerskedők pénztárosnak, pékáru-, zöldség-gyümölcs-, ruházati cikk, könyv-, újság-, papír-írószer- és virágeladónak, vagy akár piacfelügyelőnek.

Az érdekvédők szerint ezzel a lépéssel a hipermarketeknek még az ágazati bérminimumot sem kell majd megfizetniük.

Mint ismeretes, a 2005 óta érvényben lévő kereskedelmi törvény általánosságban valamennyi üzletben kiskereskedelmi tevékenységet folytató dolgozó számára kötelezően előírta a szakképesítést. Az alkotmányügyi bizottság június elején ezt úgy módosította, hogy már csak egyes termékek kiskereskedelmi tevékenységére írja elő a szakképzettséget, ahol az egyes termékek meghatározása a kereskedelemért felelős miniszter feladata.

Feltehetően a szakképzettség követelményének lazításában volt némi szerepük az iparági lobbistáknak, még akkor is, ha a hipermarketek eddig is könnyedén megkerülték a szakképzésre vonatkozó előírásokat azzal, hogy az eladótérben sürgölődő dolgozóikat árufeltöltőknek vagy logisztikai munkatársaknak nevezték.

Más kérdés, hogy a hipermarketekben dolgozó eladók feladata valóban nem igényel különösebb szakképzettséget, hiszen azok lényegében önkiszolgáló kereskedelmi formában működnek, ahol az eladó feladata jobbára arra korlátozódik, hogy a vevőnek megmutassa, mit hol talál. Ráadásul gyártói felelősség elve értelmében a termékről az eladó sem adhat annál több felvilágosítást, mint ami a csomagoláson olvasható.

Az iskolarendszerű kiskereskedelmi képzés az utóbbi tizenöt évben nagymértékben leépült, és az oktatási intézményekből kikerülők között is sok a pályaelhagyó. Míg a multik jobbára házon belüli, testre szabott tanfolyamaikon képzik a dolgozókat, a kereskedelmi láncok egy része azzal is próbálja észrevétetni magát a piacon, hogy iskolázza a dolgozóit.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?