Magasabb ponthatárok, 95 ezer új diák

Pénzcentrum
2009. július 24. 08:34

Idén magasabbra került a felvételi küszöb: átlagosan 360 pont körüli ponthatárok születtek, aminek 95 ezer diák örülhetett.

A tavalyihoz képest magasabb pontokkal lehetett idén bekerülni a felsőoktatási intézményekbe, de most sem kellett sehol megütni a maximumot - azaz sehol nem lett 480 pontos a felvételi küszöb. A legmagasabb ponthatár idén 469 pont volt.

A divatszakokon 400 fölötti pontszámokat kellett elérni: például a gazdasági szakterületre pályázóknak, illetve a szabadbölcsészet, a média és kommunikáció, vagy a jogász szakokon.

A legmagasabb ponthatárok a Budapesti Corvinus Egyetemre való bejutáshoz kellettek, de a műszaki, informatikai és természettudományos képzési területnek sem kell szégyenkezniük idén: a ponthatárok többségében 200-300 közöttiek lettek, de volt, ahol 350 pontot is el kellett érni a bejutáshoz.

Születtek 160 pontos ponthatárok is, de kizárólag költségtérítéses képzésben - ez különben egy kettes és egy hármas érettségi osztályzatot jelent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az államilag támogatott alap, osztatlan és felsőfokú szakképzésre több mint 54 ezer diákot vettek föl, így a keretszámok itt csaknem teljesen beteltek. Melléjük további 30 ezer költségtérítéses hallgató került be.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem