0 °C Budapest

Itt a bizonyíték: vannak Magyarországon álláslehetőségek!

2009. április 7. 05:55

Országos körképünkben azt vizsgáltuk, milyen álláslehetőségek közül válogathatnak azok, akik manapság munkakeresésre kényszerülnek. A helyzet több mint érdekes: 16 kínai étterembe keresnek szakácsot, de az artistáknak és a kompkormányosoknak sem kell elkeseredniük.

 

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében 2009 április 6-án 2801 álláshirdetést találtunk. Ez persze töredéke a március végén nyilvántartott 564 ezer álláskereső számának, ugyanakkor azt mutatja: mindenki számára van remény!

A Pénzcentrum beleásta magát az ÁFSZ hirdetéseibe, a legjobb példák után kutatva. 

 

A Dél- Alföldi régióban az ÁFSZ adatai szerint 468 helyre keresnek munkatársat. Amellett, hogy látványosan sok szabad hely van mezőgazdasági- és egyéb segédmunkások számára, elmehetünk például olajbányásznak Algyőre, vagy Kecskemétre bankügyintézőnek, akár félmilliós havi fizetésért. Szintén Kecskeméten, a Friss Tavasz Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátóipari Kft. keres szakácsot kínai étterembe, még tapasztalat sem szükséges -csupán a kínai konyhát (Kínában csak "konyhának" hívják) kell ismernünk hozzá. Ha valaki egész életében csak arra vágyott, hogy természetközeli, friss levegős munkahelye legyen, az menjen el Sarkadra juhásznak, vagy ültessen paprikát Szegeden. A régióban meglepően sok helyre keresnek péket, villanyszerelőt és biztonsági őrt, de a hirdetések szerint igény van még benzinkutasra, szakácsokra és baristára, azaz a kávéhoz értő vendéglátósra is.

A Dél- Dunántúlon327 állásajánlat közül válogathat, aki rákattint az ÁFSZ- honlapjára. Pécsett és Kaposvár környékén is keresettek a különféle segédmunkások, de Siófokon gazdasszonyt is alkalmaznának. Konyhai kisegítőből szintén masszív hiány mutatkozik, míg Nagyatádon cérnázógép-kezelőt is keresnek. Főleg a közelgő balatoni szezon miatt keresettek a pincérek, pultosok, felszolgálók és bármixerek, de a Szekszárd környéki állástalan szivacsszabászoknak sem kell túl sokáig munka nélkül maradniuk. A napjainkban bőven felülreprezentált kommunikációs végzettség a Dél-Dunántúlon nem hátrány, hiszen a Fonyódi Turisztikai Egyesület éppen kommunikációs munkatársat keres.

Az Észak- Alföldön 474 pozícióra keresnek embert április első napjaiban. Jó hír, hogy csaposokra itt is szükség van: Tiszabecsre és Komádiba is keresnek ilyen szakembereket. Persze a segédmunkások itt is mindent visznek: több tucatnyi lehetőség közül válogathat, aki alkalmasnak érzi magát a feladatra. Aki természetközeli munkaélményre vágyik, jelentkezhet a különféle erdészeti munkakörökbe, állatbarátoknak ajánljuk a hajdúnánási kirendeltség által kínált "fejő" pozíciót, ahol akár 110 ezer forintos havi bruttó is összejöhet -igaz, valószínűleg korán kell kelni hozzá. Nagyjából ennyit lehet keresni irodai adminisztrátorként -amely munkakör esetében vélhetően a fél 5-ös kelést is megússzuk-, a régióban összesen 11 helyen keresnek adminisztrátort. Ugyanakkor ha valaki rendelkezik legalább alapfokú belvízi révészi szakképzettséggel, ne habozzon, menjen kompkormányosnak Vásárosnaményba!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában 334 állásajánlat szerepel. 87 ezer bruttót is kereshet zenekari tagként az, aki tud bőgőzni, vagy legalábbis van róla papírja (gyakorlat ugyanis nem szükséges). Segédmunkásként, bolti eladóként, szakácsként és felszolgálóként is könnyen kaphatunk munkát, Egertől Tokajig, Sárospataktól Füzesabonyig. Ha valaki 300 ezer fölötti bruttóra vágyik, keresse fel a balassagyarmati kirendeltséget, ahol a biztosítási ügyintézőket ilyen fizetési ígéretekkel várják. Ennek kevesebb mint a felét kereshetik a szakácsok, akiket tíz helyre is keresnek, de tehergépkocsi-vezetői jogosítvánnyal sincs nehéz dolgunk. Egy egri szálloda pedig szállodavezetőt keres, azonban csak azoknak ajánljuk, akik megfelelő héber nyelvismerettel rendelkeznek.

Elsőre talán kissé meglepő, de a Közép-Dunántúl hivatalának honlapja tartalmazza a legkevesebb álláshirdetést, szám szerint 281-et. Viszont a pápai kirendeltség által regisztrált hirdetés szerint a Boeing Hungary, INC Magyarországi fióktelepén üzemeltetési menedzserként akár 2 millió forintot is kereshet az, akinek van legalább 5 év tapasztalata, amit a Boeing- nél vagy az amerikai légierőnél szerzett. Ennek a huszadát kaphatjuk Dorogon galvanizálóként, vagy Esztergomban hivatásos pártfogóként - egyfajta szociális munkásként - (szakképzettség nem szükséges). A munkanélküli székesfehérvári műkörömépítők számára is van remény, hiszen a helyi Perfect szépségszalonban pont ilyen szakembert keresnek.

Közép- Magyarországon 373 szabad állást találtunk. Ki hinné például, hogy a sokak által már temetett cirkuszművészet még mindig tartogat karrierlehetőségeket: Budapesten már 18 napja keresnek artistát, igaz, meglehetősen sovány (75 ezer forintos) havi fizetésért. A főváros majd' minden kerületébe keresnek segédmunkásokat és szakácsokat - a 22. kerületbe például gyros készítőt, nyolc helyre pedig kínai-éttermi séfet. Aki inkább szellemi tevékenységet végezne, dolgozhat könyvelőként, irodai adminisztrátorként, key account menedzserként, ingatlanközvetítőként, vagy akár edzőtermi recepciósként is.

A Nyugat-Dunántúlon 536 pozícióra keresnek embert. A mosonmagyaróvári TWO-BÁR BT. például táncosnők jelentkezését várja, OSZK szakvizsga-bizonyítvánnyal, működési engedéllyel, művészi tánctudással és gyakorlattal. Pincérből ebben a régióban is komoly hiány mutatkozik, csak úgy mint fodrászból, akiket Győrtől Szombathelyig összesen hat helyre keresnek. Az itteni adatok viszont komolyan megkérdőjelezik az építőipar válságát: nem kevesebb mint 28 helyre keresnek ugyanis kőművest a régióban, sőt, Csornán még kubikosok jelentkezését is várják. Az pedig valószínűleg a környék idegenforgalmának fejlettségét mutatja, hogy 9 szálloda is keres masszőrt.

HR BLOGGER
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrbonbon  |  2023.12.05 00:01
HOT DESKING It is an office organization system that involves multiple workers using and sharing a...
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem