13 °C Budapest

Itt a bizonyíték: vannak Magyarországon álláslehetőségek!

2009. április 7. 05:55

Országos körképünkben azt vizsgáltuk, milyen álláslehetőségek közül válogathatnak azok, akik manapság munkakeresésre kényszerülnek. A helyzet több mint érdekes: 16 kínai étterembe keresnek szakácsot, de az artistáknak és a kompkormányosoknak sem kell elkeseredniük.

 

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rendszerében 2009 április 6-án 2801 álláshirdetést találtunk. Ez persze töredéke a március végén nyilvántartott 564 ezer álláskereső számának, ugyanakkor azt mutatja: mindenki számára van remény!

A Pénzcentrum beleásta magát az ÁFSZ hirdetéseibe, a legjobb példák után kutatva. 

 

A Dél- Alföldi régióban az ÁFSZ adatai szerint 468 helyre keresnek munkatársat. Amellett, hogy látványosan sok szabad hely van mezőgazdasági- és egyéb segédmunkások számára, elmehetünk például olajbányásznak Algyőre, vagy Kecskemétre bankügyintézőnek, akár félmilliós havi fizetésért. Szintén Kecskeméten, a Friss Tavasz Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátóipari Kft. keres szakácsot kínai étterembe, még tapasztalat sem szükséges -csupán a kínai konyhát (Kínában csak "konyhának" hívják) kell ismernünk hozzá. Ha valaki egész életében csak arra vágyott, hogy természetközeli, friss levegős munkahelye legyen, az menjen el Sarkadra juhásznak, vagy ültessen paprikát Szegeden. A régióban meglepően sok helyre keresnek péket, villanyszerelőt és biztonsági őrt, de a hirdetések szerint igény van még benzinkutasra, szakácsokra és baristára, azaz a kávéhoz értő vendéglátósra is.

A Dél- Dunántúlon327 állásajánlat közül válogathat, aki rákattint az ÁFSZ- honlapjára. Pécsett és Kaposvár környékén is keresettek a különféle segédmunkások, de Siófokon gazdasszonyt is alkalmaznának. Konyhai kisegítőből szintén masszív hiány mutatkozik, míg Nagyatádon cérnázógép-kezelőt is keresnek. Főleg a közelgő balatoni szezon miatt keresettek a pincérek, pultosok, felszolgálók és bármixerek, de a Szekszárd környéki állástalan szivacsszabászoknak sem kell túl sokáig munka nélkül maradniuk. A napjainkban bőven felülreprezentált kommunikációs végzettség a Dél-Dunántúlon nem hátrány, hiszen a Fonyódi Turisztikai Egyesület éppen kommunikációs munkatársat keres.

Az Észak- Alföldön 474 pozícióra keresnek embert április első napjaiban. Jó hír, hogy csaposokra itt is szükség van: Tiszabecsre és Komádiba is keresnek ilyen szakembereket. Persze a segédmunkások itt is mindent visznek: több tucatnyi lehetőség közül válogathat, aki alkalmasnak érzi magát a feladatra. Aki természetközeli munkaélményre vágyik, jelentkezhet a különféle erdészeti munkakörökbe, állatbarátoknak ajánljuk a hajdúnánási kirendeltség által kínált "fejő" pozíciót, ahol akár 110 ezer forintos havi bruttó is összejöhet -igaz, valószínűleg korán kell kelni hozzá. Nagyjából ennyit lehet keresni irodai adminisztrátorként -amely munkakör esetében vélhetően a fél 5-ös kelést is megússzuk-, a régióban összesen 11 helyen keresnek adminisztrátort. Ugyanakkor ha valaki rendelkezik legalább alapfokú belvízi révészi szakképzettséggel, ne habozzon, menjen kompkormányosnak Vásárosnaményba!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ menüpontjában 334 állásajánlat szerepel. 87 ezer bruttót is kereshet zenekari tagként az, aki tud bőgőzni, vagy legalábbis van róla papírja (gyakorlat ugyanis nem szükséges). Segédmunkásként, bolti eladóként, szakácsként és felszolgálóként is könnyen kaphatunk munkát, Egertől Tokajig, Sárospataktól Füzesabonyig. Ha valaki 300 ezer fölötti bruttóra vágyik, keresse fel a balassagyarmati kirendeltséget, ahol a biztosítási ügyintézőket ilyen fizetési ígéretekkel várják. Ennek kevesebb mint a felét kereshetik a szakácsok, akiket tíz helyre is keresnek, de tehergépkocsi-vezetői jogosítvánnyal sincs nehéz dolgunk. Egy egri szálloda pedig szállodavezetőt keres, azonban csak azoknak ajánljuk, akik megfelelő héber nyelvismerettel rendelkeznek.

Elsőre talán kissé meglepő, de a Közép-Dunántúl hivatalának honlapja tartalmazza a legkevesebb álláshirdetést, szám szerint 281-et. Viszont a pápai kirendeltség által regisztrált hirdetés szerint a Boeing Hungary, INC Magyarországi fióktelepén üzemeltetési menedzserként akár 2 millió forintot is kereshet az, akinek van legalább 5 év tapasztalata, amit a Boeing- nél vagy az amerikai légierőnél szerzett. Ennek a huszadát kaphatjuk Dorogon galvanizálóként, vagy Esztergomban hivatásos pártfogóként - egyfajta szociális munkásként - (szakképzettség nem szükséges). A munkanélküli székesfehérvári műkörömépítők számára is van remény, hiszen a helyi Perfect szépségszalonban pont ilyen szakembert keresnek.

Közép- Magyarországon 373 szabad állást találtunk. Ki hinné például, hogy a sokak által már temetett cirkuszművészet még mindig tartogat karrierlehetőségeket: Budapesten már 18 napja keresnek artistát, igaz, meglehetősen sovány (75 ezer forintos) havi fizetésért. A főváros majd' minden kerületébe keresnek segédmunkásokat és szakácsokat - a 22. kerületbe például gyros készítőt, nyolc helyre pedig kínai-éttermi séfet. Aki inkább szellemi tevékenységet végezne, dolgozhat könyvelőként, irodai adminisztrátorként, key account menedzserként, ingatlanközvetítőként, vagy akár edzőtermi recepciósként is.

A Nyugat-Dunántúlon 536 pozícióra keresnek embert. A mosonmagyaróvári TWO-BÁR BT. például táncosnők jelentkezését várja, OSZK szakvizsga-bizonyítvánnyal, működési engedéllyel, művészi tánctudással és gyakorlattal. Pincérből ebben a régióban is komoly hiány mutatkozik, csak úgy mint fodrászból, akiket Győrtől Szombathelyig összesen hat helyre keresnek. Az itteni adatok viszont komolyan megkérdőjelezik az építőipar válságát: nem kevesebb mint 28 helyre keresnek ugyanis kőművest a régióban, sőt, Csornán még kubikosok jelentkezését is várják. Az pedig valószínűleg a környék idegenforgalmának fejlettségét mutatja, hogy 9 szálloda is keres masszőrt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45