3 °C Budapest

Hollywoodi legek: akik a legtöbbet hozzák a konyhára

Pénzcentrum
2008. július 24. 14:00

Számos olyan listát láthattunk azokról a hollywoodi színészekről, akik a világ legnagyobb gázsiját kapták egy-egy filmjükért, arról azonban már ritkábban esik szó, hogy vajon mennyire éri ez meg a filmstúdióknak, akiknek, ha túl sokat fizetnek a szereplőknek, nagyon oda kell tenniük magukat, hogy megtérüljön a "befektetés". A Forbes magazin összeállította most azon színészek listáját, akik a filmgyártóknak is busás profitot termeltek.

Az elmúlt időben egyre kevesebb olyan hír látott napvilágot, ami több tíz millió dolláros színészi fizetésről szólt volna. Talán nem véletlenül, hiszen sokszor túllőnek a célon a gyártók, aminek utólag ők isszák meg a levét, hiszen ha nem jön be a film a mozilátogatók körében, a milliós gázsi csak kidobott pénz.

A listán most tehát azok a színészek szerepelnek, akik adott filmjükért kapott fizetés és a film bevétele alapján a legnagyobb megtérülést hozták a filmgyártóknak.

Az első helyezett Vince Vaughn táblázatban feltüntetett három filmje viszonylag alacsony költségvetéssel valósult meg, azonban annál nagyobb sorokat generált a mozik jegypénztárai előtt, így a neki fizetett minden egyes dollár több mint 14 dollárt hozott a gyártóknak.

Ő azonban még az alacsony gázsijú színészek közé tartozik, nem úgy, mint a többi listás, akikért mélyen a zsebükbe nyúlnak a producerek. Ennek ellenére néhány film esetén azt lehet mondani, hogy nem tévedtek a szereplőválogatás és fizetés-meghatározás terén, hiszen még a tizedik helyezett Hugh Jackman - akit a legtöbben a Tökéletes trükk című filmből ismernek - is több mint kilencszeres megtérülést tudott produkálni egy-egy filmjével.

A lista összeállításakor csak olyan színészek jöhettek szóba, akik egy-egy filmjükért legalább 5 millió dollárt kaptak és csak 5 éven belül elkészült filmet számítottak. Ha ezt a feltételt nem szabták volna meg, számos kisebb név is szerepelne a listán, akik alacsony fizetésükkel ennél magasabb megtérülést tudtak produkálni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A listán nem szerepelnek azonban olyan nagy nevek sem, mint például Will Ferrel, Nicole Kidman vagy Jim Carrey, akik legutóbbi filmjeikért ugyan öt millió feletti fizetést kaptak, ugyanakkor a filmek nagy bukást jelentettek a piacon. A Felforgatókönyvért például Ferrel mindössze 1,6 dollárt tudott termelni minden egyes neki járó dollár után, amivel nyomába sem ér a legjobbaknak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57