11 °C Budapest

A 100 leghatalmasabb asszony...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 14:00

Angela Merkel foglalja el az első helyet világ 100 legsikeresebb és legnagyobb hatalommal rendelkező nő listáján, amelyet idén is összeállított a Forbes.

Ez a második év, amikor az első nőként német kancellárnak kinevezett asszony a 100-as lista élét foglalja el. Többek között szigorúan kitartva elvei mellett rávette a G8-országokat (a gazdaságilag legfejlettebb országok együttműködési fóruma), hogy csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat.

Bár a második helyet elfoglaló Wu Yi a kínai Államtanács miniszterelnök-helyettese nagyban kivette a részét egy olyan ország irányításából, aminek a GDP-je hamarosan felülmúlja Németországét, ezzel a harmadik legnagyobb gazdasággá téve Kínát.

A gazdasági életben sok előrelépés a nőknek köszönhető. A tavaly készült lista 16. helyén álló Angela Braly például a WellPoint biztosító irányítását magához ragadva 10-ből egy amerikainak biztosít egészségügyi ellátást.

Miközben számos tanulmány látott eddig napvilágot arról, hogy a nők gazdasági szerepe egy határ fölé nem juthat, a Forbes 100 nőből álló listát tudott összeállítani minden nehézség nélkül, akik közül 66 igazgatói beosztásban van, a többi 34 pedig valamely kormány tagjai között foglal helyet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az USA 500 legnagyobb vállalatának 10 145 vezető beosztású alkalmazottja közül már közel 15,6 százalék nő, és ez a szám várhatóan csak növekedni fog.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18