20 °C Budapest

A 100 leghatalmasabb asszony...

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 14:00

Angela Merkel foglalja el az első helyet világ 100 legsikeresebb és legnagyobb hatalommal rendelkező nő listáján, amelyet idén is összeállított a Forbes.

Ez a második év, amikor az első nőként német kancellárnak kinevezett asszony a 100-as lista élét foglalja el. Többek között szigorúan kitartva elvei mellett rávette a G8-országokat (a gazdaságilag legfejlettebb országok együttműködési fóruma), hogy csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat.

Bár a második helyet elfoglaló Wu Yi a kínai Államtanács miniszterelnök-helyettese nagyban kivette a részét egy olyan ország irányításából, aminek a GDP-je hamarosan felülmúlja Németországét, ezzel a harmadik legnagyobb gazdasággá téve Kínát.

A gazdasági életben sok előrelépés a nőknek köszönhető. A tavaly készült lista 16. helyén álló Angela Braly például a WellPoint biztosító irányítását magához ragadva 10-ből egy amerikainak biztosít egészségügyi ellátást.

Miközben számos tanulmány látott eddig napvilágot arról, hogy a nők gazdasági szerepe egy határ fölé nem juthat, a Forbes 100 nőből álló listát tudott összeállítani minden nehézség nélkül, akik közül 66 igazgatói beosztásban van, a többi 34 pedig valamely kormány tagjai között foglal helyet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az USA 500 legnagyobb vállalatának 10 145 vezető beosztású alkalmazottja közül már közel 15,6 százalék nő, és ez a szám várhatóan csak növekedni fog.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18