22 °C Budapest

Mennyit keresnek a sztárügyvédek? Bődületes számok

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 11:00

A londoni City jó néhány ügyvédje 2006-ban több mint 2 millió fontos fizetést kaptak. A hirtelen ugrás annak köszönhető, hogy egyre több szükség van az általuk nyújtott jogi szolgáltatásokra.

A teljes bevétele a City top 100 jogi vállalatának 13 százalékkal nőtt, 12,25 milliárd fontra, a profit pedig 19 százalékkal, 4,19 milliárd dollárra. A hatalmas növekedések leginkább a fúziók, felvásárlások, és egyéb vállalati ügyletekhez kötődnek, de nagy szerepet játszik az is, hogy az elmúlt években ezek a cégek nyitottak külföldre is, és nagy sikereket értek el az ázsiai piacon.

A most tapasztalt növekedésnek köszönhetően London jogi vállalatai beérték a mindig is irigyelt, New York-ban székelő versenytársakat. A Slaughter and May a második legtöbb profitot termeli, aminek köszönhetően sok ügyvédje 2006-ban több mint 2 millió fontot vihetett haza. Mivel 51 százalékos árréssel dolgozik a cég, ez nem is olyan meglepő.

A kezdő fizetések is jelentősen megemelkedtek, a frissdiplomás 25 év körüli ügyvédeknek 14 százalékkal magasabb kezdő fizetést ajánlanak, mint tavaly. Az elmúlt 10 évben az alkalmazottak számában 130 százalékos növekedés történt, vagyis a jogi vállalatok jelenleg 46 ezer fős gárdával várják az új üzleteket.

Ugyanakkor figyelni kell arra, hogy az angol és amerikai piac jelenleg nincs túl jó helyzetben a jelzáloghitelek problémái miatt. A hatalmas tőkét megmozgató üzletek száma, és London jelentősége, mint a világ tőkepiaci központja egyre lassuló ütemben emelkedik, és előbb utóbb eljön az az idő, amikor nem lesz ennyi fúzió, és felvásárlás. Akkor a 46 ezer ember azzal a problémával találhatja szemben magát, hogy nincs elég munka a vállalatnak....

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?