A titok nyitja a megfelelő hirdetés

Pénzcentrum
2007. március 14. 15:00

Számos vállalat futhat abba a hibába, hogy folyton cserélődnek alkalmazottai. Ennek oka az lehet, hogy az álláshirdetés nem megfelelő, akik jelentkeznek rá, nem is tudják pontosan, mire vállalkoznak.

A hirdetések zsákbamacskának bizonyulhatnak, hiszen általában ezekben egy szakzsargonnal teletűzdelt feladatlistát, elvárt képzettségi, képesítési listát, és szükséges tapasztalatokat olvashatunk. Így aztán nem is csoda, hogy az alkalmazottak hamar távoznak, hiszen nem azt kapták, amire számítottak.

A szakemberek egyértelműen az internet megjelenését okolják ezért. A hálón megjelenő hirdetések nagy előnye, hogy gyorsan, kényelmesen, olcsón megjelennek, ugyanakkor gyakran nagyon formalizáltak. Így tehát nincs lehetőség arra, hogy a hirdetésben kitérjenek a munkakörben elvégzendő pontos feladatokra, esetleg a vállalati kultúra ismertetésére.

Az internet megjelenése előtt a munkavállalót kereső vállalatok általában a toborzással foglalkozó ügynökségekhez fordultak, amelyen keresztül sokkal csábítóbb hirdetések jelentek meg. Az internetes álláshirdetési oldalak megjelenésével ugyan nőtt a hatékonyság, de csökkent a csábító-erő mértéke.

Amerikában azonban kezdik belátni a vállalatok, hogy változtatásra van szükség, bár egyelőre csak kevesen szavaznak a hirdetések átfogalmazására. Ugyanis meglepő, de ez rendkívül időigényes feladat, Jessica Donovan, a szoftverkészítő Wonderware toborzással foglalkozó munkatársának például 4 és fél órájába tellett megváltoztatni egy IT-menedzseri állás hirdetését.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?