2 °C Budapest

Álláskeresés mesterfokon - van, aki segít

Pénzcentrum
2006. december 11. 12:00

Pályakezdők, felsővezetők... Mi a közös bennük? Mindegyikük kerülhet olyan helyzetbe, hogy első/ új állás után kell nézniük. Akadnak olyanok, akik nincsenek az álláskeresés minden fortélyának birtokában, vagy egyszerűen csak nem tudnak elég időt fordítani a megfelelő hirdetések felkutatására, a jelentkezésre. Nekik (is) nyújthatnak segítséget a személyzeti tanácsadók, fejvadászok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az állást keresők, és nem utolsó sorban a munkavállalóra igényt tartó vállalatok rendelkezésére egyre több cég áll, mind többen kínálnak személyzeti tanácsadási szolgáltatásokat, valamint vállalják át a munkaerő kiválasztás költséges és időigényes folyamatát. Megnéztük, hogyan is zajlik ez a folyamat, hogyan kereshet és talál magának állást egy lelkes munkavállaló, hogyan válik a meghirdetett állás betöltötté.

Vállalati oldalról

Mező Andrea, a Next Consulting egyik vezető HR-tanácsadója elmondta, hogy a vállalati hierarchia összes szintjére keresnek munkaerőt a vállalatok. A cég HR tanácsadással, fejvadászattal, munkatársak folyamatos keresésével és kiválasztásával foglalkozik. A felső- és középvezetők felkutatása, direkt megkeresése mellett, a cég filozófiájának egyik fontos szempontjaként figyelmet fordítanak a szakértői szinten dolgozókra és egyben pályakezdő jelöltekre is.

A HR Tanácsadó cégen keresztül évente átlagosan 100 ember talál új állást. Az 1997-es indulás óta a szolgáltatási kör folyamatos bővítése mellett kiemelendő, hogy eredményeik alapján a vezető fejvadász cégek közé tartoznak és kiterjedt ügyfélkörrel rendelkeznek a pénzügyi szolgáltató szférában, illetve a kereskedelmi, FMCG, telekommunikációs, és építőipari szektorban is.

Ahhoz, hogy egy megüresedett, vagy új pozícióba jelöltet találjon egy vállalat, fel kell vennie a kapcsolatot a személyzeti tanácsadóval. A Next Consulting a megbízások folyamán elsősorban a felső vezetői körrel, szakmai vezetőkkel, és a HR-vezetőkkel tartja a kapcsolatot.

Az új munkatársat kereső cég pontosan meg kell, hogy adjon a keresett jelentkezővel és a betölteni kívánt pozícióval kapcsolatos minden adatot, így például a pozícióval kapcsolatos feladatkör pontos leírását, és az esetleges jelentkezőkkel szemben támasztott személyi és szakmai elvárásokat, az állás betöltéséhez szükséges teljes körű feltételrendszert. A hatékony és sikeres kiválasztás alapja, hogy a HR Tanácsadó és a munkaadó részletesen átbeszélje a keresett munkatárssal való elvárásokat.

A személyzeti tanácsadó cég mindezek alapján teszi meg a javaslatot, hogy milyen keresési módszert javasol a megfelelő jelöltek felkutatására. A Next-Consultingnál két folyamat közül lehetséges választani.

· Az egyik módszer a klasszikus fejvadászat. A direkt keresés módszerét elsősorban közép-és felsővezetők keresésére alkalmazzák, de ilyen szondázásra van szükség speciális területen dolgozó szakemberek felkutatása esetén is.

· A másik módszer inkább azokra az állásokra alkalmazható, ahol nem kell teljes mértékben megszűrni a szakemberi piacot, a legfontosabb szempont a gyors és hatékony kiválasztási folyamat. Ebben az esetben a saját adatbázis szűrése mellett az az on-line és off-line hirdetési kampányok segítik a személyzeti tanácsadót, hogy megtalálja a munkaerőn piacon a legalkalmasabb és legmotiváltabb jelölteket a megbízó cég számára.

Jelentkezői oldalról

Lehetőség nyílik arra is, hogy az álláskereső ingyenesen benyújtsa önéletrajzát a közvetítőnek, s ily módon kerüljön be a cég adatbázisába.

A megfelelő jelöltek minden esetben egy komplex kiválasztási folyamaton esnek keresztül, amely több lépcsőből áll. Minden esetben telefonos interjúval kezdenek. Mivel egy-egy hirdetésre akár több száz pályázat is érkezhet, így nem mindegyik jelentkezővel veszik fel a szóbeli kapcsolatot, azonban az adatbázisba mindenki bekerül. A telefonos egyeztetést követi a személyes interjú, ahol pontosításra kerül a betöltendő pozícióval kapcsolatos elvárási rendszer, és a jelölt is megmérettetik, hogy mennyire alkalmas a feladatra. A személyes interjúkat adott esetben, a megbízó igénye szerint különböző személyiség és képesség tesztek is kiegészíthetik.

Az előzetes szűrési folyamat segítségével találják meg azt a 3-5, általuk legmegfelelőbben ítélt jelentkezőt, akiket bemutatnak a megbízónak. Közülük utolsó lépésként a megbízó vállalat kiválasztja azt, aki a saját megítélése szerint képes lesz az elvárt feladatok maximális és legjobb teljesítésére.

A jelöltek felkeresésén túl

A fejvadászaton kívül egyéb személyzeti tanácsadási szolgáltatásokkal is foglalkozik a legtöbb HR Tanácsadó cég, nincs ez másképp a Next Consulting esetében sem. Ennek keretében segítenek a vezetők, szakértők egyéni és 360 fokos értékelésében, s az értékelés alapján fejlesztési és karriertervet javasolnak az adott menedzsment számára. A személyiségfejlesztés másik iránya a coaching, amely ma már egyre keresettebb a munka világában, ez a vezetők, szakértők speciális támogatását és fejlesztését jelenti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
perfekt  |  2021.11.26 11:35
Közeledik a karácsony és lassan ismét vége lesz egy évnek. A számviteli szakemberek ismételten átéli...
hrdoktor  |  2021.11.22 05:36
A modern terápiás eljárások segítségével a megfelelő életminőség és a szexuális aktivitást is meg le...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?