Erősebben érvényesülhetnek a szabad piaci elvek az új bizottságban

Pénzcentrum
2004. augusztus 16. 09:00

Az USA-hoz képest lényegesen bürokratikusabbnak tartott Európai Unióban érezhető irányváltás mutatkozhat a szabadabb piacfelfogás felél az új biztosok kinevezésével. Az EUobserver felhívta a figyelmet arra, hogy a legfőbb gazdasági területeket irányító biztosi posztokon a szabad piac iránt erősebben elkötelezett vezetők vannak. Ennek következtében a vezetés a korábbiaknál lényegesen liberálisabb lehet.

A versenyjogi ügyekért felelős biztos az egyik legfontosabb poszt a Bizottságban. Ezt a feladatot Neelie Kroes holland biztos látja el, aki a holland szabadpiaci liberális pártból érkezett.

A kereskedelmi ügyekért Peter Mandelson brit biztos lesz a felelős. Mandelson Tony Blair miniszterelnök egyik legfontosabb szövetségese, a szabad kereskedelem elkötelezett híve, korábban brit kereskedelmi miniszter.

A belső piac integritásáért és a pénzügyi szolgáltatásokért az ír Charlie McCreevy fele, aki korábban 7 évig volt pénzügyminiszter Írországban.

Érdemes még említést tenni az uniós adópolitikáról, melynek koordinálását biztosként a lett Ingrida Udre végzi majd. Lettország alacsony általános illetve vállalati adószintjével tűnik ki az unió országai közül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ilyen körülmények között igen nehéz lesz Franciaországnak és Németországnak protekcionista érdekeik mellett kardoskodni. A szabadabb piacfelfogás feltehetően jobban hozzásegítheti az uniót ahhoz, hogy egy versenyképesebb gazdasági szerkezet alakuljon ki.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?