Erősebben érvényesülhetnek a szabad piaci elvek az új bizottságban

Pénzcentrum
2004. augusztus 16. 09:00

Az USA-hoz képest lényegesen bürokratikusabbnak tartott Európai Unióban érezhető irányváltás mutatkozhat a szabadabb piacfelfogás felél az új biztosok kinevezésével. Az EUobserver felhívta a figyelmet arra, hogy a legfőbb gazdasági területeket irányító biztosi posztokon a szabad piac iránt erősebben elkötelezett vezetők vannak. Ennek következtében a vezetés a korábbiaknál lényegesen liberálisabb lehet.

A versenyjogi ügyekért felelős biztos az egyik legfontosabb poszt a Bizottságban. Ezt a feladatot Neelie Kroes holland biztos látja el, aki a holland szabadpiaci liberális pártból érkezett.

A kereskedelmi ügyekért Peter Mandelson brit biztos lesz a felelős. Mandelson Tony Blair miniszterelnök egyik legfontosabb szövetségese, a szabad kereskedelem elkötelezett híve, korábban brit kereskedelmi miniszter.

A belső piac integritásáért és a pénzügyi szolgáltatásokért az ír Charlie McCreevy fele, aki korábban 7 évig volt pénzügyminiszter Írországban.

Érdemes még említést tenni az uniós adópolitikáról, melynek koordinálását biztosként a lett Ingrida Udre végzi majd. Lettország alacsony általános illetve vállalati adószintjével tűnik ki az unió országai közül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ilyen körülmények között igen nehéz lesz Franciaországnak és Németországnak protekcionista érdekeik mellett kardoskodni. A szabadabb piacfelfogás feltehetően jobban hozzásegítheti az uniót ahhoz, hogy egy versenyképesebb gazdasági szerkezet alakuljon ki.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?