2019. május 23. csütörtök Dezső

Tovább nőttek az árak: ezekért a termékekért fizetünk többet, mint tavaly

  • MTI
  • 2019. március 8. péntek 11:30

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Főként az élelmiszerek, szeszes italok és a dohányáru került idén többe. 

Leginkább az idényáras élelmiszerek, mint a a burgonya, friss zöldségek és gyümölcsök ára emelkedett: egy év alatt 23,2 százalékkal. A liszté 10,1, ezzel összefüggésben a péksüteményeké 9,7, a kenyéré 6,7 százalékkal nőtt. De emelkedtek a házon kívül étkezés költségei is: 6,8 százalékkal. 

Néhány élelmiszer ára azonban csökkenést mutatott, 17,4 százalékkal fizetünk kevesebbet a a tojásért, 8,4 százalékkal tejért. A cukor ára is 6,5 százalékkal alacsonyabb.

A szeszes italok és dohányáruk 7 százalékkal drágábbak voltak idén, mint tavaly ilyenkor. Drágult a szolgáltatások ára is 2,7 százalékkal és a háztartási energia is többe kerül idén: a palackos gáz 12,4 százalékkal, a tűzifa 8,1 százalékkal drágább. A járműüzemanyagokért viszont 1,6 százakkal kevesebbet fizettünk, mint múlt évben. 

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS