2019. május 27. hétfő Hella

Rossz hírt kaptak a magyar családok: tízezrek esnek el a támogatástól

  • 2019. május 9. csütörtök 09:31

Hárommillió forinttól esnek el azok, akik 2018. januárja és 2019. júniusa között adták le igénylésüket a harmadik gyerek után a jelzáloghitel csökkentésére - írja az mfor.hu.

Rosszul jártak, akik idő előtt vették igénybe a harmadik gyerek után járó támogatást, amellyel csökkenteni tudták a jelzáloghitelüket. Az idei változásokkal 3 millió forintot buktak. Az új családtámogatási rendszerben a harmadik gyerektől immár 4 millió forint a jelzálogtámogatás az egymillió helyett. A támogatás igényelhető lesz a 2018-ban megszületett gyerekekre is, de csak akkor, ha az akkor még hatályos 1 millió forintot nem vette igénybe a család.

A hatályos jogszabályok miatt ugyanis ugyanarra a gyerekre nem vehető igénybe többszörösen a kedvezmény. Az mfor-hoz eljutott egy levél, amelyben az EMMI azt írja: a hatályos jogszabályok egyértelműen fogalmaznak, így feltehetően nem lesz változás a jogszabályban.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A tények magukért beszélnek: a férfiak több pénzt vernek el, mint a nők
A magyarok nem tudnak elszakadni a készpénztől, pedig drága mulatság...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS