2020. augusztus 15. szombat Mária

Rossz hírt kaptak a magyar családok: tízezrek esnek el a támogatástól

  • 2019. május 9. csütörtök 09:31

Hárommillió forinttól esnek el azok, akik 2018. januárja és 2019. júniusa között adták le igénylésüket a harmadik gyerek után a jelzáloghitel csökkentésére - írja az mfor.hu.

Rosszul jártak, akik idő előtt vették igénybe a harmadik gyerek után járó támogatást, amellyel csökkenteni tudták a jelzáloghitelüket. Az idei változásokkal 3 millió forintot buktak. Az új családtámogatási rendszerben a harmadik gyerektől immár 4 millió forint a jelzálogtámogatás az egymillió helyett. A támogatás igényelhető lesz a 2018-ban megszületett gyerekekre is, de csak akkor, ha az akkor még hatályos 1 millió forintot nem vette igénybe a család.

A hatályos jogszabályok miatt ugyanis ugyanarra a gyerekre nem vehető igénybe többszörösen a kedvezmény. Az mfor-hoz eljutott egy levél, amelyben az EMMI azt írja: a hatályos jogszabályok egyértelműen fogalmaznak, így feltehetően nem lesz változás a jogszabályban.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.