2019. május 21. kedd Konstantin

Használt autó a felsőbb kategóriákból? Neked sem lehetetlen ezzel a módszerrel (x)

  • 2018. november 26. hétfő 14:00

Használt autóból is inkább az olcsóbbat keresi a magyar. Ritkán költünk másfél millió forintnál többet, ha le akarjuk cserélni a régi járgányt, az új, jobban felszerelt autók 4 millió forint felett szóba sem jöhetnek. De mi a helyzet, ha nem akarunk ennyit fizetni, de valami jobbra áhítozunk, mint amit másfél - kétmillióért kínál a piac?

Használt autóban utazik Magyarország. Jó ideje pörög a piac, aki újat akar, az cégen keresztül lízingel, magánszemély elvétve költ milliókat egy új autóra. Van azonban egy réteg, aki használtból is hajlandó a jobbat megfizetni, akár azért, mert szerelmes a modellbe, vagy azért, mert szüksége van rá, például a család vagy a munka miatt. Az ok mindegy is, ami igazán fontos, a vételár előteremtése.

A magyar megtakarítási szokások ugyanis hagynak kívánnivalót maguk után. Nem túl meglepő, hogy jellemzően nem rendelkezünk elég tartalékkal egy autócseréhez, hiszen az átlag felnőtt keresőképes magyar magánszemély még néhány hónapra elegendő vésztartalékot sem tesz félre. Ha tehát eljön a csere ideje, és a kiszemelt használt autó többe kerül mint a már említett másfél - kétmillió forint, a többség bajba kerül és külső finanszírozásra szorul. Ilyenkor kerül a képbe sokaknál egy személyi kölcsön. A Bank360 hitelszakértői szerint ennek nagyon egyszerű oka van: az ilyen hitel könnyen igényelhető, nem kell hozzá ingatlanfedezet és akármire elkölthetjük a hitelösszeget, így például autóvásárlásra is. Lízinggel szemben az autó a mi tulajdonunkba kerül, nem lesz a hitel fedezete és, ha marad még az igényelt hitelösszegből a vételár rendezése után, a forgalomba állítás díjaira vagy téliesítésre is fordíthatjuk a kölcsön maradékát.

Azonban személyi kölcsönöknél sem mindegy, hogy melyik ajánlatot választjuk, ha már hiteligénylésre kerül sor. A szakportál felhívja a figyelmet: ugyanakkora futamidőre felvett, ugyanakkora hitelösszegű kölcsönök között a végső visszafizetett összeg esetében akár több százezer forintos különbségek is lehetnek, így érdemes ugyanakkora óvatossággal megválasztani a hitelt, mint ahogy a kiszemelt használt autót is leellenőrizzük.

Könnyen megtalálhatjuk az igazit, ha a kölcsön ajánlatokat egy hitelkalkulátorral hasonlítjuk össze az általunk fontosnak tartott jellemzők alapján. Nézzük meg mi a kínálat 3 000 000 forint esetén, és ehhez hívjuk segítségül a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorát, amelyet kifejezetten autóvásárláshoz használhatunk gyorsan és díjmentesen:

A példánkban 3 millió forintot veszünk fel, de nem szeretnénk a nettó 250 000 forint alatti jövedelmünket máshova utalni, így bankváltás nélkül böngészünk az ajánlatok között. A futamidő 60 hónap.

Ilyen feltételek mellett az összehasonlítás alapján a Cofidis Fapados kölcsöne lehet a befutó, 6,90 százalékos induló THM-mel és 58 967 forintos törlesztőrészlettel. A kalkulációból az is kiderül, hogy a Cofidis hitele változó kamatozású, azaz a pénzintézet évente felülvizsgálhatja a kamatot, így benne van a pakliban, hogy ezzel a hitellel nőhet is a havi törlesztőrészletünk évente, de ugyanígy csökkenhet is, ha tovább esik az irányadó kamatszint.

A Cofidis ajánlatához képest teljesen kiszámítható és tervezhető a Cetelem akciós Saját Ritmus kölcsöne, amely mellé most ajándék 20 000 forintos emag.hu ajándékutalványt kapunk sikeres igénylés esetén január 8-ig. A hitel törlesztőrészlete 62 130 forint havonta, a THM 9,74 százalék. A kamat végig fix, így a futamidő végén biztosan 3 757 800 forint lesz a visszafizetendő összeg, ha nem veszünk igénybe extra szolgáltatásokat és időben fizetjük a törlesztőrészleteket.

A Raiffeisen szintén akciós személyi kölcsöne került a harmadik helyre, ám csak azzal a feltétellel, ha új ügyfelek vagyunk. Ekkor viszont 12,23 százalékos THM mellett lehet a miénk a 3 millió forint, amely 65 152 forintos törlesztőrészletet jelent havonta, míg a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végére 3 952 920 forint lesz.

Az alábbi összehasonlításból is látszik, hogy százezrek múlhatnak végül azon, milyen kölcsönt választunk az autóvásárláshoz. “Bár a kamatok rekordalacsony szinten vannak és most nagyon olcsón finanszírozhatjuk az autóvásárlást hitelből, érdemes a lehető legalaposabban átnézni a bankok ajánlatait, hiszen egy jobb ajánlattal rengeteget spórolhatunk" - jegyezte meg lapunknak Veres Patrik, a Bank360 munkatársa. Az összehasonlítás ma már nem nagy ördöngösség például a több tucat ajánlattal számoló Bank360 kalkulátorával. Szabjuk testre a keresést, találjuk meg a legjobb hitelt, hogy az autózás is nagyszerű élmény maradjon, és a hitel miatt se fájjon a fejünk!

(x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Egy korszak vége érik a bankokban: megy a levesbe a magyarok régi kedvence
Megásták a szabad felhasználású jelzáloghitelek sírját?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS