2019. május 23. csütörtök Dezső

Babaváró hitel: kemény kamatokkal kell számolni, ha mégsem jön a gyerek


Három és fél évig, 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhetik majd a családok a gyerekvállalási hitelt. Ha azonban nem születik meg a gyermek 5 éven belül, kamatot kell fizetni - számolt be az RTL Híradója.

Támogatott tartalom

A Babaváró hitel azokat a fiatal családokat célozza meg, ahol éppen a pénz az akadálya a közös élet elkezdésének. A végső javaslatot tegnap nyújtotta be a kormány. A korábbi információkkal ellentétben, lesz hitelbírálat és jövedelemvizsgálat. A családügyi államtitkár szerint maximum 50 ezer forint lesz a törlesztőrészlete a kölcsönnek.

Három és fél évig, 2019. július 1. és 2022. december 31. között igényelhetik majd a családok a szabad felhasználású gyermekvállalási hitelt, amennyiben a feleség 18 és 40 év közötti, illetve ha a pár egyik tagja legalább 3 éves munka vagy felsőoktatási jogviszonnyal rendelkezik. Szülés után 3 évre felfüggesztik majd a törlesztést, és engednek is a tartozásból: 

a második gyerek után 30 százalékot, a harmadik után az teljes összeget.

Az első gyermeknek azonban 5 éven belül világra kell jönnie, ha az pár nem meddő, különben kamatot is kell fizetni, méghozzá visszamenőleg. Ez várhatóan 8 százalékos lesz, ez azt jelenti, hogy hozzávetőlegesen 41 ezerről 71 ezerre nőne a havi törlesztőrészlet, és a tőketartozás is emelkedne több mint félmillió forinttal.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS