20 °C Budapest
Young female client with debit card talking with bank teller at bank branch counter

Óriási leállást jelentett be az MBH: bankfiókok zárnak be, nem működik az utalás, csoportos beszedés sem

2023. augusztus 30. 19:28

Az MBH ügyfeleivel szerdán azt közölte, hogy a 2023. május 1-jén történt többlépcsős egyesülés a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. részvételével most új szakaszhoz érkezett. Az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor. Emiatt pedig az ügyfelek egy sor fennakadással szembesülhetnek.

"Az egységesítés informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okozhat a Bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján és az azt megelőző, valamint követő napokban. Az informatikai átállás gördülékeny végrehajtása érdekében az MBH Bank 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart" - közölték az ügyfelekkel.

Átállási hétvége

Azt írták, hogy az átállási időszak teljes ideje alatt zavartalanul biztosítják a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt, a (POS) terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS). Viszotn az átállási időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy módon tudnak majd igénybe venni az ügyfelek. Leállást tapasztalhatnak többek között bankfióki nyitvatartásában, elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban (mind a küldést, mind a fogadást illetően).

Fontos részletek az átálláshoz kapcsolódó változásokról

"Az alábbiakban megadott időintervallumok az átállási feladatokhoz kapcsolódó maximum időtartamot jelentik, ha bankunk hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb elérhetővé teszi az ügyfelek kényelme érdekében" - írja az MBH. Azt is közölték, hogy

az MBH Bank bankfiókjai

 • 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva,
 • 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,
 • 2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaink zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

Az egykori MKB-sok számára

 • aDirect Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők.
 • a Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

Ugyanakkor egykori MKB-sok számára zavartalanul működik

 • az ATM hálózaton történő készpénzfelvétel, készpénzbefizetés, valamint a PIN csere az átállás teljes időszaka alatt.
 • Továbbá a fizikai betéti- és hitelkártyával történő vásárlás POS terminálon (az egyenleg erejéig), a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatás (POS, VPOS), valamint a digitalizált betéti- és hitelkártyával történő vásárlás (Apple Pay és Androidos fizetés) az átállás teljes időszaka alatt zavartalanul működik.
 • Az internetes betéti- és hitelkártyás vásárlás jóváhagyása 2023. szeptember 29. (péntek) és 2023. október 03. (kedd) 12 óra között automatikus jóváhagyással működik.

De:

 • Az internetes betéti- és hitelkártyás vásárláshoz statikus jelszó megadása Telebankon keresztül, valamint a betéti- és hitelkártya digitalizáció 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között szünetel.
 • A betéti- és hitelkártyák digitalizációja 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között szünetel.

Bankkártya letiltására az átállás teljes időszaka alatt lehetőség van a telefonos ügyfélszolgálat segítségével.

A szolgáltatások teljes listáját lakossági és vállalati ügyfélként is meg lehet tekinteni a bank honalpján.

Fizetésforgalom

A korábbi MKB-sok számára az azonnali átutalási kérelmek 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig kerülnek befogadásra. Amennyiben beérkező tranzakciót vár, arra kérik az ügyfeleket, jelezzék partnerüknek, hogy 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 közötti időszakban az általa kezdeményezett megbízások nem kerülnek feldolgozásra.

Azonnali átutalás indítására 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig van lehetőség, ezt követően a szolgáltatás szünetel 2023. október 3. (kedd) 12 óráig.

Egyedi / Csoportos utalás indítására belföldön forintban (IG1/IG2)Papíralapon 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30-ig van lehetőség. Ezt követően egyedi vagy csoportos utalást papíralapon 2023. október 3. (kedd) 12 órától indíthatnak.

Elektronikusan 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig van lehetőség. Ezt követően egyedi vagy csoportos utalást elektronikusan 2023. október 3. (kedd) 12 órától indíthatnak az ügyfelek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az alábbi szolgáltatások a bankszünnap következtében 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők:

 • Rendszeres vagy értéknapos átutalás indítására belföldön forintban
 • Beszedések indítása
 • Csoportos beszedések indítása és fogadása
 • Átutalás indítása devizában belföldön vagy külföldön

Az alábbi szolgáltatások a bankszünnap következtében 2023. szeptember 30. (szombat) és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők:

 • Átutalás fogadása forintban belföldön
 • Beszedések fogadása
 • Átutalás fogadása devizában belföldön vagy külföldön
 • Befektetési szolgáltatások

Az egykori MKB-soknak a befektetési szolgáltatások esetében 2023. szeptember 30. (szombat) és 2023. október 3. (kedd) 12 óra között szolgáltatáskieséssel kell számolni.

Telefonos ügyfélszolgálat

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59-től 2023. október 3. (kedd) 12 óráig csak korlátozott ügyintézéssel érhető el, így kérjük, a fontos ügyintézést a szolgáltatáscsökkenés időszakán kívülre időzítse

- írta az MBH ügyfeleinek.

Adathalászattal kapcsolatos tájékoztatás

"Az adathalász kísérletek során leggyakrabban megtévesztő e-mail, telefonhívás vagy SMS segítségével próbálnak a csalók információt kicsalni áldozatuktól, jellemzően felhasználónevet, jelszót, bankkártya adatokat. Amennyiben banki jelszavai és kódjai csalók birtokába kerülnek, felhasználhatják őket banki tranzakciók kezdeményezéséhez. Az átállás kapcsán felhívjuk figyelmét, hogy megnőhet az adathalász kísérletek száma. Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal segítünk Önnek, hogy ne essen áldozatául egy ilyen támadásnak.

Mit tehet Ön a saját biztonsága érdekében? Soha ne a böngésző keresőjén (például Google, Bing) keresztül keressen rá a bank oldalára. Minden esetben Ön írja be a bank internetes címét a böngészőbe.
Ellenőrizze a böngészője címsorában szereplő címet, és amennyiben nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárja be a böngészőt.

Minden esetben olvassa el a kapott, jóváhagyó kódot tartalmazó SMS-üzenetet, és ellenőrizze, mihez adja meg a jóváhagyását.

Applikációval történő jóváhagyás esetén is mindig ellenőrizze az aláírandó tranzakciót vagy módosítást.

Amennyiben bizonytalan a banktól kapott üzeneteket illetően (nem Ön indította a tranzakciót vagy az applikáció telepítést), azonnal hívja a bank telefonos ügyfélszolgálatát" - írja a tájékoztató levél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 19:31
Hogyan fordulhatott elő az, hogy beavatkozás nélkül végignézte a Való Világ 12 (VV12) készítőinek st...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem