22 °C Budapest
Hungarian forints banknotes background. 100 HUF, hitel

Brutális hitelrobbanás jöhet Magyarországon: ez már a világjárvány végét jelentené

2021. május 5. 16:32

Nagyobb összegű személyi kölcsönt vesznek fel idén a Takarékbank ügyfelei, mint az elmúlt években, ami főleg az otthonfelújítási programnak köszönhető. A hitelintézetnél a kedvezményes állami program beindulása után megnőtt az igénylések száma is, sokan ugyanis nem a kamattámogatott jelzáloghitelből, hanem személyi hitelből finanszírozzák meg lakásuk, házuk, átalakítását.

Az idei év első hónapjaiban a korábbinál húsz százalékkal nagyobb összegű, átlagosan 1,7 millió forintos személyi hitelt igényeltek az ügyfelek a Takarékbanknál - derült ki a bank közleményéből. Ez a hitelintézet tapasztalatai szerint elsősorban az otthonfelújítási támogatás hatása, amit az is jelez, hogy főleg a magasabb jövedelműek igényelnek a korábbinál nagyobb összegű személyi kölcsönt a jelentős beruházást igénylő felújításhoz.

Az ügyfelek hitelfelvételi célja között eddig is népszerű volt a lakásfelújítás, ez most még inkább dominál a tapasztalatok szerint. Emellett főleg autóvásárlásra, nagyobb családi eseményekre, illetve hitelkiváltásra használnak még személyi kölcsönt - derült ki a közleményből.

Az igénylések azonban még mindig nem érik el a világjárvány előtti szintet. Mintegy harmadával kevesebben vesznek fel személyi kölcsönt, mint 2019 vagy 2020 első hónapjaiban, és várhatóan csak a pandémia lecsengése után tér vissza a korábbihoz hasonló volumenű kereslet. Idén, április közepéig összesen ötmilliárd forintnyi kölcsönt helyezett ki az ügyfeleknek a bank, de várakozásuk szerint az év végére,

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

a járvány lecsillapodása miatt ennek majdnem ötszörösével számolnak.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?