11 °C Budapest
Gigászi adatlopási botrány az óriásbanknál: az ügyfelek minden adata kikerülhetett

Gigászi adatlopási botrány az óriásbanknál: az ügyfelek minden adata kikerülhetett

2019. október 4. 09:01

Az oroszországi bankszektor történetének eddigi legsúlyosabb adatlopási ügyében mintegy hatvanmillió Sberbank-ügyfél személyes adatai kerülhettek ki a fekete piacra - írja a hvg.hu

A személyes adatok tömeges ellopását a DeviceLock nevű kíberbiztonsági cég vette észre, s az ellenőrzés során az is kiderült, az információk pontosak és naprakészek voltak - írja a lap. 

Ez az eddigi legnagyobb, és legtöbb információt tartalmazó bankiadat-szivárogtatás Oroszországban. Ez már világszinten is komoly incidensnek tekinthető

- idézte a The Moscow Times a DeviceLock alapítóját, Asot Oganeszjant. Az esetet követően az orosz hatóságok blokkolták azt az internetes oldalt, ahol megjelentek az ügyfelek személyes adatai. Az adatlopást szakértők augusztusra saccolják. 

Az incidens tényét a Sberbank is megerősítette, de ők azt mondják legfeljebb néhány száz ügyfél adatai kerültek ki a pénzintézettől. A bank szerint az ügyfelek pénze nincs veszélyben, mivel a három számjegyű titkos azonosító nem szerepel a kiszivárgott adatbázisban. Az első értesülések szerint egy banki alkalmazott állhat az adatlopás mögött.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?