Segítség a gyermekvállaláshoz (x)

Segítség a gyermekvállaláshoz (x)

Pénzcentrum
2019. szeptember 6. 14:05

Kérje a takarékok ügyintézőinek tanácsát!

THM1: 0,46%THM2: 6,09%


A házaspárok gyermekvállalását, lakáskörülményeik javítását segíti a júliustól igényelhető államilag támogatott babaváró hitel, amely annál kedvezőbb, minél több gyermeket vállal a pár: a harmadik megszületésénél már teljesen elengedik a fennálló tartozást. Érdemes azonban alaposan átgondolni, hogy mikor és mire veszi föl a család a csak egyszer igényelhető babaváró hitelt.

Legfeljebb 10 millió forint babaváró hitel vehető fel, maximum 20 éves futamidővel, az összeg szabadon felhasználható. A kölcsönt csak egyetlen alkalommal lehet igényelni, legkésőbb 2022. december 31-ig kell a szerződést megkötni. A kamatot az állam fizeti meg, amennyiben a kölcsön folyósításától számított öt éven belül gyermeke születik a házaspárnak. Ekkor a törlesztés szüneteltetését is lehet igényelni három évre. A második gyermek születése után a fennálló hiteltartozás 30 százaléka vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatás által előtörlesztésre kerül, a harmadik gyermek születése után pedig az államkincstár visszafizeti a fennmaradó részt.

 

Ha megfelel a babaváró hitel feltételeinek és annak felvételét tervezi, keresse fel az egyik takarék fiókot, és szakértő ügyintézőink segítségével hozza meg egyedi döntését. Sose döntsön általánosságban, más-más egyéni helyzetekre különböző hitelkonstrukciókat érdemes vállalni.

Mivel többféle dokumentumot is be kell mutatni a hitel igényléséhez, ügyintézőink abban is segítenek, mit honnan kell beszerezni, hogyan kell helyesen kitölteni a papírokat. Csak akkor lehet igényelni ugyanis a babaváró hitelt, ha minden dokumentum szabályosan van kitöltve és benyújtva. Ezután viszont legfeljebb tíz nap alatt elbírálják a kérelmet.

Ügyintézőink, akik országszerte 750 bankfiókban és a mobil Takarék-buszokban is várják az ügyfeleket, nagy tapasztalattal rendelkeznek az állami támogatású termékek értékesítésében. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletekről a www.takarekcsoport.hu oldalon tájékozódhatnak.

"A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk."

 


Nem mindig a babváró hitel a legjobb választás

THM: 8,06-19,51%

Ha hirtelen előáll egy orvosolandó családi helyzet, például elromlik az autó vagy kazánt kell cserélni, akkor nem érdemes babaváró hitelt fölvenni, ilyenkor a személyi kölcsön lehet a jó döntés.

A babaváró hitel célja, hogy a gyermekek születésével, a család bővülésével kapcsolatos nagyobb költségekben segítséget nyújtson - viszont csak egyszer lehet felvenni. Érdemes ezért alaposan átgondolni, és átbeszélni egy szakértő takarékos ügyintézővel, valóban minden váratlan költség fedezésére ez a kölcsön-e a legjobb megoldás. Ha már tervezzük az egy-két éven belül esedékes komolyabb lakásfelújítást, akkor érdemes arra tartalékolni az akár tízmilliós babaváró hitelt. A hirtelen felmerülő kisebb - például néhány százezer forintos - váratlan kiadásokat pedig tanácsos lehet személyi kölcsönből fedezni.

A szabad felhasználású személyi kölcsönök THM értékét a Magyar Nemzeti Bank szigorúan szabályozza és annak mértékét maximalizálta. A takarék-fiókokban felvehető személyi kölcsönök kamata fix, azaz a futamidő alatt biztosan nem fog nőni a törlesztőrészlet.

 

Bővebb információ: www.takarekcsoport.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?