19 °C Budapest
Segítség a gyermekvállaláshoz (x)

Segítség a gyermekvállaláshoz (x)

Pénzcentrum
2019. szeptember 6. 14:05

Kérje a takarékok ügyintézőinek tanácsát!

THM1: 0,46%THM2: 6,09%


A házaspárok gyermekvállalását, lakáskörülményeik javítását segíti a júliustól igényelhető államilag támogatott babaváró hitel, amely annál kedvezőbb, minél több gyermeket vállal a pár: a harmadik megszületésénél már teljesen elengedik a fennálló tartozást. Érdemes azonban alaposan átgondolni, hogy mikor és mire veszi föl a család a csak egyszer igényelhető babaváró hitelt.

Legfeljebb 10 millió forint babaváró hitel vehető fel, maximum 20 éves futamidővel, az összeg szabadon felhasználható. A kölcsönt csak egyetlen alkalommal lehet igényelni, legkésőbb 2022. december 31-ig kell a szerződést megkötni. A kamatot az állam fizeti meg, amennyiben a kölcsön folyósításától számított öt éven belül gyermeke születik a házaspárnak. Ekkor a törlesztés szüneteltetését is lehet igényelni három évre. A második gyermek születése után a fennálló hiteltartozás 30 százaléka vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatás által előtörlesztésre kerül, a harmadik gyermek születése után pedig az államkincstár visszafizeti a fennmaradó részt.

 

Ha megfelel a babaváró hitel feltételeinek és annak felvételét tervezi, keresse fel az egyik takarék fiókot, és szakértő ügyintézőink segítségével hozza meg egyedi döntését. Sose döntsön általánosságban, más-más egyéni helyzetekre különböző hitelkonstrukciókat érdemes vállalni.

Mivel többféle dokumentumot is be kell mutatni a hitel igényléséhez, ügyintézőink abban is segítenek, mit honnan kell beszerezni, hogyan kell helyesen kitölteni a papírokat. Csak akkor lehet igényelni ugyanis a babaváró hitelt, ha minden dokumentum szabályosan van kitöltve és benyújtva. Ezután viszont legfeljebb tíz nap alatt elbírálják a kérelmet.

Ügyintézőink, akik országszerte 750 bankfiókban és a mobil Takarék-buszokban is várják az ügyfeleket, nagy tapasztalattal rendelkeznek az állami támogatású termékek értékesítésében. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletekről a www.takarekcsoport.hu oldalon tájékozódhatnak.

"A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk."

 


Nem mindig a babváró hitel a legjobb választás

THM: 8,06-19,51%

Ha hirtelen előáll egy orvosolandó családi helyzet, például elromlik az autó vagy kazánt kell cserélni, akkor nem érdemes babaváró hitelt fölvenni, ilyenkor a személyi kölcsön lehet a jó döntés.

A babaváró hitel célja, hogy a gyermekek születésével, a család bővülésével kapcsolatos nagyobb költségekben segítséget nyújtson - viszont csak egyszer lehet felvenni. Érdemes ezért alaposan átgondolni, és átbeszélni egy szakértő takarékos ügyintézővel, valóban minden váratlan költség fedezésére ez a kölcsön-e a legjobb megoldás. Ha már tervezzük az egy-két éven belül esedékes komolyabb lakásfelújítást, akkor érdemes arra tartalékolni az akár tízmilliós babaváró hitelt. A hirtelen felmerülő kisebb - például néhány százezer forintos - váratlan kiadásokat pedig tanácsos lehet személyi kölcsönből fedezni.

A szabad felhasználású személyi kölcsönök THM értékét a Magyar Nemzeti Bank szigorúan szabályozza és annak mértékét maximalizálta. A takarék-fiókokban felvehető személyi kölcsönök kamata fix, azaz a futamidő alatt biztosan nem fog nőni a törlesztőrészlet.

 

Bővebb információ: www.takarekcsoport.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44