Rengetegen vették már fel a CSOK-ot: és ez még csak a kezdet

Rengetegen vették már fel a CSOK-ot: és ez még csak a kezdet

2019. április 1. 09:02

A 30-39 évesek 39 százaléka vette igénybe a CSOK-ot, további 30 százalék pedig tervezi, hogy igénybe veszi a támogatást. Emellett a 18-29 évesek körében is népszerű a konstrukció.


A 30-39 éves korosztálynak 39 százaléka, a 40-49 éves korosztálynak 29 százaléka vett fel CSOK-ot, vagy van olyan közvetlen ismeretségi körében, aki megtette ezt. A felsőfokú végzettségűek 34 százaléka, a középfokú végzettségűek 26 százaléka, az alapfokú végzettségűek 22 százaléka válaszolt hasonlóan a kérdésre - derült ki az IDEA Intézet felméréséből, amit a 24.hu ismertetett.

Az is kiderült, hogy a 30-39 éves korosztály 30 százaléka, a 18-29 éves korosztály 29 százaléka tervezi, hogy a jövőben igénybe veszi az idén bejelentett családvédelmi intézkedések valamelyikét, vagy tud ilyen szándékról ismeretségi körében. A felsőfokú végzettségűek 27 százaléka, a középfokú végzettségűek 22 százaléka, az alapfokú végzettségűek 21 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, tervezi-e igénybe venni a családvédelmi intézkedéseket.

A bejelentett családvédelmi intézkedések közül a bővülő CSOK és a bölcsődei ellátás kiterjesztése élvezi a legnagyobb támogatást mindegyik végzettségi csoportban, mind a 30-39 éves, mind a 40-49 éves korosztály körében. Egy 1-től 4-ig terjedő skálán kellett értékelni az egyes intézkedéseket: az egyes pontszám az egyáltalán nem értek egyet jelentette, a négyes pontszám a teljes mértékben egyetérteknek felelt meg. A bővülő CSOK 2,8 pontot kapott az alapfokú végzettségűektől, míg 2,7 pontot kapott a felsőfokú végzettségűek és az alapfokú végzettségűek körében is.

A 30-39 éves korosztály válaszadóitól 2,7 pontot, a 40-49 éves korosztály válaszadóitól 3 pontot kapott az intézkedés. A bölcsődei ellátás kiterjesztése 3,2 pontot ért el a felsőfokú végzettségűeknél, míg 2,9 pontot mind a középfokú, mind az alapfokú végzettségű válaszadóknál. A 30-39 éves korosztálynál 3,2 pontra, a 40-49 éves korosztálynál 3,1 pontra értékelték a vizsgált családtámogatási intézkedést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az IDEA Intézet 2019. február 28. és március 4. között végzett felmérése  a 7 pontos családvédelmi intézkedési csomag bejelentése után készült.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 6. 17:36
A Media1 értesülése szerint Gajdics ismét a néhány éve a NER-hez került Szabad Föld főszerkesztője l...
Holdblog  |  2022. július 6. 16:01
„Kedden, a déli órákban elterjedt a híre annak, hogy a zsír kilója már 90 ezer pengőbe kerül. Az a k...
Kiszámoló  |  2022. július 6. 09:41
A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?