Bedőlt hitelesek, figyelem: aki nem lép ma, nem szerezheti vissza ingatlanát

Bedőlt hitelesek, figyelem: aki nem lép ma, nem szerezheti vissza ingatlanát

2018. november 21. 09:45

Már csak szerdán lehet ingatlant felajánlani a Nemzeti Eszközkezelőnek megvételre. A határidő lejárta után már egyetlen hiteles ingatlanát sem fogja megvenni az állami cég, és így a tulajdonos nem fogja tudni kedvezményesen visszavásárolni azt.

Már csak szerdán lehet ingatlant felajánlani a Nemzeti Eszközkezelőnek megvételre: módosul ugyanis a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló, 2011-es hozott törvény. Ennek értelmében az eszközkezelő már csak azokat az ingatlanokat vásárolhatja meg, melyeket az adós vagy zálogkötelezett a 20-i Magyar Közlönyben megjelent rendelet hatályba lépésének napjáig, azaz november 21-ig beadja a szükséges papírokat. A határidő lejárta után már egyetlen bedőlt hiteles ingatlanát sem fogja megvenni az eszközkezelő.

A dolog előzménye, hogy kedden benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely szerint visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak.

Az eszközkezelő az Otthonvédelmi Akcióterv keretében hozta létre a kormány 2011-ben: ez az állami vállalat vásárolta meg a bajba került hiteladósok ingatlanait, majd pedig bérbe adta nekik őket.

Így az említett javaslatot vélhetően el is fogja fogadni az Országgyűlés.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?