2 °C Budapest

Súlyos kamatkedvezményen ülnek a bankok: neked is lehet prémium törlesztőd

2018. augusztus 7. 05:44

Egyre gyakrabban hallani azt, hogy milyen nagy kedvezményt kapnak azok a banki ügyfelek, akik teljesíteni tudják a prémium ügyfelek kritériumát, illetve jó adósnak bizonyulnak. Megnéztük, mi a helyzet ma a hazai hitelintézeteknél.

A legtöbb hazai hitelintézet kínálatában megtalálhatók a személyi kölcsönök, melyek sok magyar családnak nyújtanak megoldást a váratlan pénzügyi helyzetekben. A személyi kölcsönök népszerűsége nem véletlen, a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet mellett, a meglepően lendületes ügyintézés, a gyors pénzhez jutás lehetősége, valamint az, hogy a kapott összeget arra költhetjük el, amire csak akarjuk, rengeteg ember számára teszi vonzóvá a terméket - összegezte az okokat a Pénzcentrum megkeresésére a Bank360.hu szakértője. Ráadásul egyre gyakrabban hallani azt, hogy mennyi

kedvezményt kapnak azok a banki ügyfelek, akik teljesíteni tudják a prémium ügyfelek kritériumát, illetve jó adósnak bizonyulnak a hitelező előtt.

A legszembetűnőbb kedvezmény maga a kamatkedvezmény, ami a törlesztőrészletek csökkenésével jár. Általánosságban kijelenthető, hogy a magyar bankok jellemzően három és öt százalék közötti kamatkedvezményt adnak a személyi kölcsönök esetén, ha teljesítjük a feltételeket. Alábbi összeállításunkban bankonként mutatjuk, milyen előnyei vannak ma a teljesítésnek, és mennyit spórolhatunk jó adósként a banki kölcsönökön:

  • Raiffeisen Bank: a bank a 100 000 - 250 000 forintos igazolt havi nettó jövedelmi sávban rukkolt elő csábító árazással az új ügyfelek számára. A kölcsön kamatkedvezményéhez gyakorlatilag semmit nem ír elő a bank, mindössze a kölcsönösszegnek kell 1 millió forint felett lennie. Azaz sem a jövedelmet nem kell átutalni, sem az aktív tranzaktálást nem várja el a bank. Természetesen a Raiffeisen meglévő akcióival is csökkenthetjük a kamatot. Ha nem vagyunk új ügyfelek: továbbra is él az aktív számlahasználathoz kötött 3 százalékos ügyleti kamatkedvezmény, aminek feltétele a rendszeres havi jóváírás a banknál vezetett számlán, illetve aktív számlahasználat, ami ebben az esetben négy tranzakciót jelent, ami lehet átutalás, csoportos beszedési megbízás vagy bankkártyás készpénzfelvétel, illetve vásárlás kártyával. Jövedelemhez kötött akcióval is kombinálhatjuk a Raiffeisen ajánlatát: 400 000 forintos nettó jövedelem felett és 3 millió forintos kölcsönösszegig további 7,5 százalék kedvezményt kapunk az ügyleti kamatból.
  • OTP Bank: kétféle kedvezmény érhető el a banknál. Online kuponnal 1 százalékpontos kedvezményt kaphatunk az ügyleti kamatból, míg promóciós kuponnal 1, 2 vagy 3 százalékponttal csökkenhet az ügyleti kamat. A két kedvezmény nem vonható össze, illetve ezért cserébe meg kell adnunk elérhetőségeinket marketing célokra is.
  • Sberbank: a Sberbank Árgarancia kedvezménye is él a Fair Adósságcsökkentő Plusz, Fair Plusz és Fair Expressz Plusz Személyi kölcsönöknél. A bank vállalja, hogy a kedvezőbb kamatra írják át a szerződést, ha a folyósítást követő 5 napon belül találunk egy olyan ajánlatot, ami hasonló kondíciók mellett kedvezőbb kamatozást nyújt, és erről ígérvényt is kapunk.
  • Cetelem: a Saját Ritmus kölcsönnél elengedik a folyósítás díját szeptember 6-ig.
  • Erste Bank: az Erste hűségakcióval csábítja az ügyfeleit. Megfelelően kell törlesztenünk az elmúlt egy évben, vagy jóváírásra van szükség a lakossági folyószámlánkon, illetve legalább egy hónapja élő hitelkártyával, jelzáloghitellel, személyi kölcsönnel vagy lízinghitellel kell rendelkeznünk, hogy a Most Hűség kölcsön ajánlataiból választhassunk kamatkedvezményt vagy végtörlesztési díjkedvezményt.
  • A CIB Bank, az MKB Bank, az UniCredit, a Takarék Kereskedelmi Bank és a K&H Bank a hagyományos jövedelemátutaláshoz kapcsolt kamatkedvezményt nyújtja.

Nézzünk néhány konkrét példát!

Bármennyire is szimpatikus ugyanakkor egy-egy kedvezmény, mindenképp szánjunk elég időt arra, hogy megismerjük a hitelt és annak díjait is. A bankok kondíciós listái mellett ebben segíthet a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátora is, amelyből rögvest kiderül, hogy augusztusban 5 millió forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidővel már 9,27 százalékos THM mellett felvehetünk, természetesen fix kamatozással, amely konstrukció esetében a havi 103 549 forintos törlesztőrészlettel végül 6 212 940 forint lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ha pedig vállaljuk a változó kamatozást (1 éves kamatperiódussal) 6,90 százalékos THM-mel is találunk kölcsönt. Ennek a törlesztője 98 279 forint havonta, a teljes visszafizetendő összeg pedig 5 896 740 forint. De nézzünk még néhány konkrét példát alacsonyabb hitelösszegekre is:

  • 490 ezer forintos hitelösszeg, és 36 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is.
  • 1 millió forintos hitelösszeg, és 60 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta (THM 8,97%). Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is.
  • 2 millió forintos hitelösszeg, és 72 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja (THM 8,27%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem (THM 8,86%). Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55 százalékos THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent.
  • 4 millió forintos hitelösszeg, és 84 hónapos futamidő: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 61 333 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja (THM 8,01%), de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 61 763 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem (THM 7,90%). Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a CIB Bank konstrukcióját is.

További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. És, ami nagyon fontos: megfontoltan döntsünk, amikor személyi kölcsönt veszünk fel! Ahogy arra a Pénzcentrum szerkesztői is rendre felhívják a figyelmet,

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

a személyi kölcsön is egy hitel, amelynek felvételéről felelősen, anyagi teherviselő képességünk függvényében kell dönteni.

És noha manapság a személyi kölcsönök valóban nagyon olcsók, de még mindig találhatunk a piacon bőven 20 százalékos THM feletti kölcsönöket is ugyanazon igények mellett. Ezért, mint azt feljebb is említettük, érdemes kihasználni a különböző kamatkedvezményeket, amelyeket többek között akkor kaphatunk, ha a jövedelmünk eléri a nettó 250 000 forintot, vagy ha fizetésünket a kiválasztott pénzintézetnél vezetett folyószámlára érkeztetjük. A pénzintézetek aktuális számlacsomagjairól pedig a Pénzcentrum bankszámla-kalkulátor aloldalán tájékozódhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem