15 °C Budapest
Megvette a Barátok Köztös házat: 5 millióval tartozik a sztár műsorvezető

Megvette a Barátok Köztös házat: 5 millióval tartozik a sztár műsorvezető

2016. november 19. 16:02

A Barátok Köztből ismert legendás épületet Havas Henrik vásárolta meg még 15 évvel ezelőtt. Akkor iskolát tervezett nyitni, azonban ez a mai napig nem valósult meg, a közös költséget viszont nem fizeti a mai napig. Emiatt viszont akár 5 milliós tartozást is felhalmozhatott, ami miatt már végrehajtás is indult ellene. Mutatjuk, hogyan kerülhet ki a kelepcéből.

2001-ben 12,5 millió forintért vette meg a Wekerle-telepen található, a Barátok Köztből ismert emblematikus ház egy részét Havas Henrik, azonban az oda tervezett iskoláját nem nyitotta meg. A közös költséget viszont ennek ellenére nem fizette, így 2014-re már 5 milliós tartozást halmozott fel (saját bevallása szerint csak 1,8 millióval tartozik), ami miatt már végrehajtást is indítottak ellene - írja a Bors.

A felhalmozott adósságok nemcsak a sztárok életét keserítik meg, hazánkban a nemfizető adósok aránya még mindig igen magas. Emiatt a bankok már kifejezetten adósságrendezésre is kínálnak kölcsönt.

Hogyan rendezhetné Havas az adósságot?

Az adósságrendezésnél számos lehetőség közül válogathatunk, például a kérdéses ingatlant el is adhatjuk, azonban, ha Havas banki kölcsönből szeretné megoldani a kérdést, akkor két lehetőség áll előtte:

  • Jelzálog alapú hitelt vesz fel vagy
  • Adósságrendező személyi kölcsönt.

Előbbinél jelzálogot kell felajánlani, viszont a kamatok is jelentősen alacsonyabbak lehetnek. Ennek köszönhetően akár 5 százalék körüli kamattal is felveheti ezt a kölcsönt.

Havas esetében ez azt jelentené, hogy tíz éves futamidőre a törlesztőrészlete 53 ezer forint lenne

(ha 5 millió forint az adóssága), ami már egy kigazdálkodható összeg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha viszont nem tud (vagy nem akar) ingatlanfedezetet felajánlani a banknak, akkor ennél magasabb, nagyjából 10 százalék körüli kamattal kellene számolnia. Emiatt a fenti feltételekkel (10 év futamidő, 5 millió forint hitel) számolva

a törlesztőrészlete 66 ezer forint lenne.

A másik hitel lehetőséghez képest ez nagyjából negyedével nagyobb törlesztőrészlet lenne.

Címlapkép: Google Maps

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?