32 °C Budapest
7 lépés, amit muszáj meglépned, mielőtt személyi kölcsönt igényelsz

7 lépés, amit muszáj meglépned, mielőtt személyi kölcsönt igényelsz

2016. november 18. 13:01

Közeleg a karácsony, nyakunkon a Black Friday, az élet bármikor alakulhat úgy, hogy gyorsan pénzre van szükségünk. Legyen akár egy nem várt nagyobb kiadás, vagy éppen egy olyan kedvező ajánlat, amihez egyszeri, nagyobb összegre van szükségünk - azonnal. Ebben nyújthat segítséget a személyi kölcsön.

Gondos körültekintés és felelősen meghozott döntés mellett a személyi kölcsön nagyon hasznos segítség. Számos előny szól mellette: már viszonylag alacsony jövedelem mellett is igénybe vehetjük a szolgáltatást, nagyon gyorsan - akár két banki munkanap alatt - hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez (ehhez természetesen teljesítenünk kell a választott hitelintézet feltételeit is). Így egy nagyobb kiadást - például a karácsonyi költekezést - gond nélkül meg tudunk finanszírozni abban a tudatban, hogy a felvett hitelt arányos részletekben a későbbiekben törlesztjük.

A Sberbank saját adatai alapján idén az ügyfeleik által igényelt személyi kölcsön összege átlagosan több, mint 1 millió forint. Hogy a felvett összeget felelősen költsük el, a hitelintézet szakértői hét tippet is megosztottak, amivel nem árt tisztában lenni a hiteligénylés előtt.

1. Tájékozódj és hasonlítsd össze!

Korántsem biztos, hogy számlavezető hitelintézetünk kínálja a legjobb konstrukciót. Az interneten több olyan oldal található, ahol a hazai hitelintézetek kínálatát össze tudjuk hasonlítani néhány kattintással, sőt, azt is láthatjuk, hogy a felvenni kívánt összeg törlesztő részlete hogyan alakul majd. További előny, hogy ezekben a listákban megjelennek az egyéb költségek is, és képet kapunk a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) várható mértékéről is. 

2. Olvasd el az apróbetűt!

Mielőtt személyi kölcsönt választunk, nézzük meg, hogy a hitelintézet támaszt-e speciális feltételeket a folyósításhoz, és kérdezzünk rá az esetleges folyósítás előtti költségekre is.

3. Ne vállald túl magad!

A bank szakértői azt tanácsolják, hogy a hitelfelvételt megelőzően írjunk fel minden állandó bevételt és kiadást, valamint számlakivonataink segítségével tanulmányozzuk át az előző néhány hónap kiadásait. Így viszonylag pontos képet fogunk kapni arról, hogy nagyjából mennyi a költésünk és az is ki fog derülni: mekkora összeg az, ami ezen felül a rendelkezésünkre állhat a kölcsön törlesztésére. 

4. Hitelt csak hitelesen

Személyi kölcsönt bárki igényelhet, aki megfelel az adott hitelintézet hitelezési feltételeinek, illetve akit a hitelintézet a hitelelbírálás folyamán hitelképesnek minősít. A választott hitelintézet első lépésként feltehetően azt fogja megnézni, hogy az igénylő neve szerepel-e a Központi Hitelinformációs Rendszer "rossz adós" listáján. Ha igen, akkor a kérelmet minden valószínűség szerint el fogják utasítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

5. Számít a munkaviszony

A személyi kölcsön jóváhagyásának egyik előkérdése az, hogy milyen régóta dolgozunk jelenlegi munkahelyünkön. Ez a hitelintézetek többségénél legalább három hónap folyamatos munkaviszonyt jelent. Emellett a legtöbb esetben a hitelintézet munkáltatói igazolást is kér a hitelbírálathoz.

6. Válaszd a kiszámíthatóságot!

Egy kölcsön esetén a legfontosabb kérdés a havonta fizetendő törlesztés összege. A legtöbb hitelintézet kínál olyan konstrukciót, ahol a kamatozás módja a teljes futamidő alatt rögzített - vagyis minden hónapban ugyanakkora törlesztő részlettel tudunk kalkulálni.

7. Kérdezz, kérdezz, kérdezz!

Ha elakadsz, vagy valamit nem értesz, kérdezz meg egy szakértőt! A hitelintézetekben felkészült szakemberek segítenek az ügyfeleknek megérteni és kiválasztani a számukra legkedvezőbb konstrukciót! A hitelintézetek online felületein a különféle személyikölcsön-kalkulátorok mellett akár telefonos visszahívás, vagy előzetes hitelbírálat is kérhető.

Megfelelsz mind a hét pontnak? Akkor itt az ideje, hogy megkeresd a legjobb kölcsönt is! Használd hozzá a személyi kölcsön kalkulátort és várd felkészülten az ünnepeket!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 10:30
Egy újítással, de a megszokott msorvezetvel, Ördög Nórával érkezik a TV2 gasztrovetélkednek új évada...
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?